EM

International
International
EM

 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Kroatien 1 - 0 Armenien
 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Rumænien 1 - 0 Schweiz
 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Wales 1 - 1 Tyrkiet
 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Andorra 0 - 2 Israel
 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Gibraltar 0 - 6 Holland
 Klik for at tilføje til favoritter
20:45
Slut
Kosovo 0 - 1 Hviderusland

Her på siden kan du følge livescore fra EM. Du vil få de seneste resultater lige ved hånden, og du får dem med det samme, der er scoret. Livescore.dk har en af de absolut hurtigste og mest pålidelige livescore services i verden, så slipper du for upålidelige og langsomme sider.


Foruden de seneste scoringer i kampene, vil du også få masser af information omkring de forskellige opgør. Du kan se, hvilke spillere der starter på banen, hvem der blev skiftet ud i løbet af kampen, hvem der har modtaget en advarsel eller udvisning, og selvfølgelig hvem der har scoret i løbet af kampen.


EM:


EM er de europæiske mesterskaber, som er den mest prestigefyldte titel indenfor europæisk fodbold, som bliver afholdet hvert fjerde år. Turneringen blev første gang afholdt tilbage i 1960, hvor den hed UEFA European Nations Cup, mens den i 1968 skiftede navn til det vi kender den som i dag, UEFA European Championship.


Da turneringen blev etableret tilbage i 1960, var der 17 hold der deltog, og det endte med, at Soviet Unionen vandt 2-1 i finalen, da de mødte Jugoslavien. En meget intenst finale taget de to nationer i betragtning.


Da turneringen blev afholdt i Spanien fire år senere, var der langt flere der var interesserede i at deltage i turneringen. I 1964 var der altså hele 29 hold med i kvalifikationen, hvor Spanien selv endte ud med at vinde over finalisterne fra 1960, Soviet Union, med 2-1 på Santiago Bernabeu Stadium, som er Real Madrids hjemmebane.


I 1980 var der så stor interesse for turneringen, at man valgte at udvide selve EM turneringen til 8 hold. På dette tidspunkt var Vesttyskland med i turnerningen, og i 1980 lykkedes det dem at vinde turneringen for 2. gang.


I 1992 skete det mest mærkværdige nogensinde i EM-historien. Turneringen blev vundet af en nation, der i første omgang slet ikke havde kvalificeret sig til turneringen. Danmark var nemlig blevet slået ud i kvalifikationen, men grundet krig i Jugoslavien, fik Danmark tilkendt deres plads, og det endte jo som bekendt med, at Danmark gik hen og vandt turneringen efter en sejr i finalen over Tyskland på 2-0.


I 1996 blev turneringen yderligere udvidet nu til 16 hold, som er det format, vi kender turneringen fra i dag. Det sidste EM blev afholdt i Polen-Ukraine, og her vandt Spanien med hele 4-0 over Italien i finalen.


I 2016 er den næste EM-slutrunde, og den finder vi i Frankrig. Her vil turneringen blive yderligere udvidet til hele 24 nationer, og det betyder, at det bliver lettere for de mindre nationer at komme med i turneringen.

X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, opdateringer og tilbud fra dine yndlings bookmakers.