Dagens bwin fidus: Mål og chancer venter på Allianz Arena

Kamp: Bayern München – Real Madrid
Fidusen: Over 2,5 mål
Odds: 1,53 hos bwin

Følg spilforslaget hos bwin

Efter gårsdagens kamp mellem Liverpool og AS Roma er det i dag tid til hovedretten blandt Champions Leagues semifinaler. Bayern München og Real Madrid var begge blandt turneringens forhåndsfavoritter, og vinderen af denne kamp bliver også favorit i finalen.

Det er to af Europas allerstørste klubber, der står overfor hinanden, og det er virkelig en lækkerbidsken for fodboldelskere. På begge sider af midterlinjen finder man imponerende stjernerækker af navne, så det kan næsten ikke undgå at blive en magisk aften.

Moderne fodbold

I lang tid var playoff-opgør som disse en smule anstrengte på grund af vigtigheden. Mange hold gik på banen for ikke at tabe, hvilket betød, at kampene ofte udviklede sig til kedelige, taktiske affærer. For at modvirke dette indførte UEFA reglen om udebanemål, men uden succes. Dette gjorde det faktisk bare værre, da holdene nu spillede endnu mere defensivt for ikke at lukke udebanemål ind.

I de seneste par år har fodbolden dog ændret sig. Playoff-stadiet af Champions League har udviklet sig til regulære målfester, hvor der virkelig bliver spillet god fodbold. Dette gælder selv, når det er de allerstørste hold, der møder hinanden. I denne sæson har vi for eksempel set Real Madrid slå PSG med samlet 5-2, Juventus slå Tottenham med samlet 4-3, Liverpool slå Man City med samlet 5-1, Barcelona og Roma spille samlet 4-4 og selvfølgelig Real Madrid slå Juventus med 4-3.

Årsagen til de mange mål findes dog ikke i offensiven, men snarere i defensiven. Angriberne er nemlig ikke blevet mærkbart bedre end tidligere, men forsvarsspillerne er blevet dårligere. I dag stiller trænerne enorme krav til forsvarsspillernes tekniske og offensive egenskaber. Det ses som vigtigere, at de kan føre bolden frem og lægge farlige afleveringer end forsvare.

Samtidig vokser forskellen mellem de bedste klubber og så resten i de hjemlige ligaer. Derfor ser man mange hold, der ikke er vant til for alvor at skulle forsvare sig, da de kører alle modstandere over i de hjemlige ligaer. Når de så endelig kommer under pres, er de ikke vant til det, hvilket fremprovokerer fejl.

Dødsensfarlige offensiver

Real Madrid og Bayern München er to hold, der foretrækker teknisk stærke forsvarsspillere. Derfor er de også skrøbelige, når de kommer under pres. Det så man for eksempel, da Real Madrid pludselig kom bagud 3-0 på hjemmebane til Juventus i kvartfinalen.

Omvendt er det to hold, der har så stærke offensiver, at de som regel overlever de defensive fejl. Med folk som Robert Lewandowski, Thomas Müller og Franck Ribery hos Bayern og Cristiano Ronaldo, Luka Modric og Karim Benzema hos Real Madrid, er der ingenting at sige til, at de satser offensivt.

Denne kamp stinker altså af over 2,5 mål, og odds 1,53 hos bwin er rigtig flot betalt.

Følg spilforslaget hos bwin