Hvem er VM-klar? Få det fulde overblik her

De forskellige kvalifikations-turneringer til næste sommers VM-slutrunde er nu færdigspillet. Alle verdensdelene har fundet deres direkte deltagere, og alt der resterer nu er en række playoff-kampe, der skal spilles i november.

Hvilke lande kan man så definitivt se i fjernsynet i 2018, når man skal nyde en sommer fyldt med sport foran fjernsynet?

Disse lande er kvalificeret til VM

Her er alle landene, der har kvalificeret sig til VM.

Europa:

Rusland, Frankrig, Portugal, Tyskland, Serbien, Polen, England, Spanien, Belgien, Island.

Asien:

Iran, Sydkorea, Japan, Saudi Arabien

Afrika:

Nigeria, Ægypten

Mellem- og Nordamerika:

Mexico, Costa Rica, Panama

Overraskende nok kvalificerede USA sig ikke til VM i Rusland. USA har ellers længe været et af de stærkeste hold i den nordamerikanske kvalifikation sammen med Mexico, men de skuffede altså i den netop overståede kvalifikation.

Sidenhen har USA dog rejst sig op igen, og på det seneste er man begyndt at se flere og flere spændende unge amerikanske stjerner, der er kommet til Europas største klubber. På Rotoreviewer kan du læse om nogle af de største amerikanske profiler, heriblandt Christian Pulisic, Sergino Dest og Timothy Weah.

Sydamerika:

Brasilien, Uruguay, Argentina, Colombia

 

Disse hold skal spille playoff:

Udover de førnævnte lande, der alle har kvalificeret sig direkte, er der også en række hold, der skal ud og spille playoff om billetter til slutrunden. Dette gælder blandt andet Danmark.

I Europa mødes otte hold i direkte opgør om fire VM-pladser, imens der også spilles to interkontinentale playoff-kampe. Disse står i mellem Honduras og Australien samt New Zealand og Peru.

De europæiske playoff-opgør:

Den 17. oktober bliver der trukket lod til den europæiske playoff-runde. Her deltager de otte bedste toere fra de ni kvalifikationsgrupper. Slovakiet blev den dårligste toer, og skal dermed ikke spille playoff.

De otte hold er: Schweiz, Italien, Danmark, Kroatien, Sverige, Nordirland, Grækenland og Irland.

De otte hold bliver opdelt i to puljer baseret på deres placering på FIFAs verdensrangliste. De fire bedste hold skal møde de fire dårligste.

De fire seedede lande er:

Kroatien, Italien, Danmark og Schweiz.

De useedede lande er:

Sverige, Nordirland, Grækenland og Irland.

Alle playoff-kampene, både de europæiske og de interkontinentale spilles i mellem den 6. og 14. november, hvorefter alle VM-deltagerne vil være fundet.

VM-lodtrækning:

Den endelige lodtrækning til VM-gruppespiller findet sted den 1. december, hvor de 32 kvalificerede lande bliver inddelt i otte forskellige grupper med fire hold i hver.

Før lodtrækningen bliver deltagerlandene inddelt i fire forskellige puljer baseret på deres placering på verdensranglisten. De russiske værter er placeret i pulje et sammen med verdens syv stærkeste nationer. Herefter følger pulje to med de otte næststærkeste lande og så videre indtil, at alle landene er fordelt. På den måde får man et hold fra hver af de fire puljer i alle otte grupper.

 

Spil på vinderen af VM hos bet365 >>