Optakt: Superligaen forår 2016

Superliga_AlkaSuperligaen vender tilbage i slutningen af februar måned, når første spillerunde i foråret sættes igang d. 26 februar på Tre-for Park i Odense, når OB og AGF tørner sammen.

Vinterpausen betyder ofte en del rokeringer i trupperne, fordi klubberne justere deres målsætninger og andet til og derfor har behov for at sælge eller købe i forbindelse med januars transfer vindue.

Vi kigger frem mod Superligaen starter igen i denne artikel, og herunder kan du se odds på en række Superliga-væddemål hos Bet365.

Odds på Superligaen hos Bet365 >>

* Få op til 1000 kr. betting bonus hos Bet365

 

Kun en nedrykker

Denne sæson i superligaen er lidt speciel, fordi der kun vil være én nedrykker fra Superligaen, da turneringen fra næste sæson bliver udvidet med to hold, så antallet af hold kommer op på 14 hold.

Derfor vil det være ekstra surt at ryge ud i netop denne sæson. Lige nu ligger det til at det er sensationsholdet fra sidste sæson Hobro der må en tur ned i 1 division igen, men der er intet der er afgjort og Esbjerg, som lige nu ligger næstsidst har kun fem points ned til Hobro, og kan på ingen måde se sig fri for at være en del af den kamp.

 

Er Viborg og AGF fredet?

AGF_logoDer er lidt længere op til de næste hold i tabellen, hvor både Viborg og AGF ligger med 21 points.

De burde begge to være fri for nedrykning, men en stime på et par dårlige kampe, så kan de hurtigt være tilbage i suppedasen.

Det mest interessante der er sket for denne gruppe af hold, er at AGF noget overraskende valgte at fyre Morten Wieghorst og i stedet har de ansat FC Midtjyllands tidligere guldtræner Glen Riddersholm. Spændende hvor lang snor Riddersholm får i Århus?

Se odds på Superliga-nedrykkerne >>

 

Ingenmandsland

FC Nordsjælland, OB og Randers er gruppen af hold der lige nu befinder sig lidt i ingenmandsland, de er langt væk fra nedrykningsstregen, men omvendt er de heller ikke helt tæt på at være en del af toppen, sådan for alvor i hvert fald.

fcn_logoFCN ligger nederst af de tre hold, og bør med deres 12 points ned til stregen aldrig komme i problemer, selvom de har solgt deres topscorer Bruninho til Kina. Der sker mange spændende ting i Nordsjælland og blandt andet er klubben også blevet opkøbt af en række investorer med britiske Tom Vernon i spidsen, det har blandt andet betydet at Kasper Hjulmand er tilbage i trænersædet. Mon ikke der bliver oprustet lidt inden januar bliver til februar?

OB_logoI OB sker der også ting og sager, og selvom klubben anser sig selv, som værende en af bedre i Superligaen, har de i nogle år efterhånden, ikke fået forløst dette potentiale og igen år ser det ud til at det bliver en blød mellemvare, med deres aktuelle placering. De to største salgsobjekter er blevet afsat i januar, Rasmus Falk flyver til FCK til sommer uden at OB får en eneste krone for landsholdsbobleren, og problembarnet Emil Larsen er solgt til USA og MLS Soccer League.

Spændende om Kent Nielsen får noget ind allerede i januar, eller om fynboerne klare sig med det de har og nøjes med at det nok ikke bliver til mere end den syvendeplads de ligger på nu.

Randers_FC_logoRanders er holdet alle hader at spille i mod og igen i denne sæson har de vist sig, som værende et hold, der er svært at bryde ned. De mangler de sidste marginaler for at spille med fast i toppen, men når de rammer momentum kan de blive et meget farligt hold i forhold til medaljekampen. De har ikke noget i mod at komme fra baghjul, og med et par sejre fra starten af foråret, så er de pludselig med, hvor det er rigtig sjovt. Truppen har profilerne til at kunne afgøre de tætte kampe.

Randers har også benyttet pausen til at skifte ud på et par centrale pladser uden for banen, da de har ansat Michael Gravgaard som ny direktør. Gravgaard er en mand med ambitioner og et godt forår kunne godt booste Randers til en spændende sommer med masser aktivitet.

 

Subtoppen

Der ligger tre hold, som alle lige nu kæmper om at få lov at udfordre de to hold helt i toppen af Superligaen i foråret. Brøndby, overraskelsen SønderjyskE og mestrene fra FC Midtjylland.

Alle tre hold ligger inden for to points af hinanden og derfor vil nøgleordet for de tre være stabilitet, hvis det skal blive til mere end en kedelig plads lige uden for medaljerne.

Brondby_IFBrøndby ligger lige nu med 29 points og er seks points efter FCK på førstepladsen. Selvom seks points ikke lyder af så meget, så er det alligevel en del, for et hold som kæmper med at finde en stabil rytme i deres resultater.

Holdet fra vestegnen har allerede sat for mange points over styr på hjemmebane og skal holdet melde sig ind i guldkampen, vil det kræve en del udesejre og maksimum points på hjemmebane.

Der har været en del udskiftninger i de blågules trup, hvor der har været nogle overskydende spillere der skulle ud af vagten, den anden vej er der kommet to angribere indtil videre og det skal blive spændende om Brøndby finder målet oftere i foråret.

SønderjyskESønderjyskE er den store overraskelse i Superligaen. Efter holdet i sommers mistede deres succestræner Lars Søndergaard til Aab, hev de det noget mere ubeskrevet blad Jakob Michelsen ind og han har med den tilbageværende trænerstab leveret et solidt stykke arbejde, som har bragt sønderjyderne helt op på en fjerdeplads i Superligaen og 31 points inden foråret. SønderjyskE har ikke de helt store stjerne, og fundamentet på holdet er stenhårdt arbejde, skarpe dødbolde og kontringer. Det har virket en sådan grad at selvtilliden er vokset i truppen og det har medført i nogle kampe at SønderjyskE har spillet flot fodbold, hvilket nok har overrasket de fleste hold. Meget spændende om de sønderjyske underdogs kan holde dampen oppe og blive ved med at drille alle hold og dermed holde sig inde i kampen om en medalje og dermed europæisk fodbold til næste sæson.

FC MidtjyllandMestrene fra FC Midtjylland ligger lige nu placeret på tredjepladsen i Superligaen, de er tre og fire points efter nummer to Aab og nummer et FCK. Midtjyderne har bestemt holdet til at kunne gentage sidste sæsons mesterskab, men har i efteråret lidt været plaget af de mange ekstra kampe der har været i forbindelse med deres europæiske eventyr, som nu har kastet en 1/16 dels finale i Europa League af sig mod selveste Manchester United. FCM har forstærket truppen i angrebet i vinterens transfervindue med den tjekkeiske landsholdsangriber Vaclav Kadlec. En signing, der normalt ville ligge over Superligaen niveau, men altså er blevet muligt qua FCMs ambitioner og præstationer. Midtjylland skal i foråret ud og bevise at de kan spille op med FCK, som er holdet der skal slås, hvis mesterskabet skal i hus igen. Det ligner medaljer til midtjyderne, spørgsmålet er bare af hvilken karat de skal være?

 

Mesterskabsfavoritterne

Inden starten på forårssæonen er der to hold der har skilt sig lidt ud fra resten i Superligaen, Aab og FCK. De to hold er kun adskilt af ét point i tabellen.

aab_logoAab er holdet alle sympatisere med på mange punkter, de har formået, endnu en gang at skabe et slagkraftigt hold, med udgangspunkt i egne talenter, som nogle af største bidragsydere. De vandt mesterskabet i 2014, med samme opskrift, hvor de spillede en dynamisk omgang fodbold, og som alle hold havde svært ved håndtere, fordi der kom mål fra flere spillere.

I år har de også Superligaens topscorer, Lukas Spalvis, som ham der afgører kampene, når det står og kan tippe begge veje. En slags X-faktor på et i forvejen godt hold, kan vi kalde ham.

Holdets nye træner Lars Søndergaard der kom til i sommers, som afløser for Kent Nielsen, har virkelig formået at samle de tråde op, Nielsen havde lagt ud og det ser lovende ud for nordjyderne til foråret, hvor de ligner den oplagte  førsteudfordrer til FCK i tabellen.

FCKFC København er holdet der skal slås, hvis de andre hold i toppen ønsker at blive mestre, selvom de lige nu kun er et point foran Aab, så har københavnerne set stærke ud i efteråret og det virker til at det kommer til at fortsætte i foråret. Man har kun sagt farvel til Daniel Amartey, som er sendt til Leicester City, FCK reagerede dog hurtigt hentede i stedet den svenske landsholdforsvare Erik Johanssen, som erstatning. FCK har Superligaen stærkeste trup, og deres største fjende er umiddelbart dem selv, i forhold til at vinde mesterskabet. De andre hold vil gøre alt for at jage dem, men FCK har, hvis de undgår skader og formkrise, hvad der skal til for at holde hele vejen.

Det er heller ikke utænkeligt at hovedstadsholdet handler yderligere i januars transfervindue.

Se alle Superliga-odds hos Bet365 >>

 

bet365-580x330