Nu ruller Superligaen: – Hvem bliver danske mestre anno 2015/16

Superliga_AlkaSuperligaen blev skudt i gang d. 17 juli. FCK er udråbt til guldfavoritter, men FCM er ifølge bookmakerne ikke langt fra københavnerne.

Læs med her, hvor vi gennemgår de største favoritter og outsiderne til Superliga-guldet 2015/16.

Favoritterne til DM guldet 2015/16

FC København
Tilgang:
Kasper Kusk, Twente
Benjamin Verbic, NK Celje
Peter Ankersen, Salzburg
Marvin Porie, SønderjyskE
Federico Santander, Guarani
Afgang:
Christian Poulsen
Steve De Ridder, Zulte-Waregem (Lejeaftale)
Bjørn Sigurdarson, Wolverhampton (Lejeaftale slut)
Kevin Foley
Lasse Lindbjerg
Rurik Gislason, Nürnberg

FCK havde i sidste sæson, godt gang i handlerne både til og fra klubben. Hovedstadsklubben følte sig formentlig nødsaget til at lave ændringer, efter man ’kun’ var i stand til at tage sølvet i sæsonen 2013-14. Det blev dog ikke til mere for FCK i den forgangne sæson, da de, igen, måtte nøjes med andenpladsen i Superligaen. Det har ikke virket til, at FCK-truppen er blevet helt sammenspillet endnu, men det kan denne sæson modbevise. Det kan også være en af årsagerne til, at Bet365 ser FCK som favoritter til at tage Superliga-guldet. FCK har det, på papiret, stærkeste hold i Superligaen, men meget nytter det ikke, hvis spillerne ikke kan spille sammen. I forhold til sidste sæson ser FCK dog styrkede ud, og det er derfor fuldt forståeligt, at de er bookmakernes favorit til guldet.

FCK har lavet et spændende indkøb i den 24-årige angriber Federico Santander fra Guarani. Flere medier er enige i, at købsprisen har lydt på mellem 15-20 mio. kroner. Santander har tidligere i karrieren været lejet ud til franske Toulouse, hvor han scorede 5 mål i 23 kampe. For det paraguayanske landshold står han noteret for et enkelt mål i 6 kampe.

Bet365 giver odds 1.85 på FC København som vinder af Superligaen.

 

FC Midtjylland
Tilgang:
Mikkel Andersen, Reading
Kian Hansen, Nantes
Daniel Royer, Austria Wien
Patryck Wolanski, Vejle Boldklub (Lejeaftale slut)
Paul Onuachu, Vejle Boldklub (Lejeaftale slut)
Musefiu Ashiru, Ringkøbing (Lejeaftale slut)
Afgang:
Izunna Uzochukwu, Amkar
Jakob Haugaard, Stoke
Marco Priis Jørgensen
Mikkel Frankoch, Skive
Sylvester Igboun, FC Ufa
Razak Adebayo Odeyemi, Skive (Lejeaftale)

FCM sikrede sig klubbens første ligatitel sidste sæson. Nu skal de prøve at forsvare guldet – noget der, statistisk set, ikke er sket særligt ofte i Superligaens historie. Det bliver dog uden træner Glen Riddersholm, da han chokerede det meste af fodbold-Danmark ved at forlade klubben sidste måned. Til at afløse Riddersholm, har de midtjyske ulve fået fingrene i den tidligere U21 landstræner Jess Thorup, som førte U21 landsholdet til semifinalerne ved EM i Tjekkiet for nyligt. Jess Thorup har fået en 3-årig kontrakt hos FCM.
Spillermæssigt ser FCM svækkede ud. Især deres farvel til Sylvester Igboun, som var en vigtig brik i klubbens mesterskab sidste sæson, er en svækkelse af FCM. Heldigvis har klubben, indtil videre, formået at holde på Pione Sisto, som viste sit værd mod Viborg i FCM’s første Superliga-kamp denne sæson – Sisto scorede 2 mål, i kampen der endte 2-0 til FCM. Især første mål var flot af Sisto, som køligt lagde bolden i nettet på et frispark lidt uden for feltet. Hvis der ikke var nok bejlere til Sisto før sæsonstart, så er der det helt sikkert nu.

Bet365 giver odds 2.50 på FC Midtjylland som vinder af Superligaen.

 

Brøndby
Tilgang:
Teemu Pukki, Celtic
Christian Jakobsen, FC Roskilde
Svenn Crone, Brønshøj (Lejeaftale slut)
Malthe Johansen, Porto (Lejeaftale slut)
Magnus Eriksson, Guizhou Renhe
Afgang:
Michael Falkesgaard, OB
Ferhan Hasani
Holmbert Aron Fridjonsson, Celtic (Lejeaftale slut)
Kristian Andersen, HB Køge
Mads Nielsen
Ariel Nunez, Olimpia (Lejeaftale)
Nikolai Laursen, PSV Eindhoven

Brøndby er for alvor ved at ryste den krise af sig, som har hjemsøgt klubben det sidste stykke tid. Indkøb som Daniel Agger, Johan Elmander og, i denne sæson, Teemu Pukki er med til at markere sidste sæsons bronzevindere som en seriøs bejler til Superliga-titlen igen. Daniel Agger har virkelig fået sat ro på Brøndbys defensiv, men fysikken driller ham, og han er derfor ofte ude på grund af skader. Brøndbys gulddrømme står og falder i høj grad med Daniel Agger, som det ser ud lige nu.

Brøndby har købt den 25-årige finske angriber Teemu Pukki, som var på lejeaftale i klubben fra 2014-2015. Pukki nettede 7 gange for Brøndby, som blev overbevist om hans talenter og købte ham af Celtic. Pukki har bl.a. været i klubber som Sevilla og Schalke 04. Netop Pukki viste sin målnæse, da han scorede i Brøndbys møde med AGF i Brøndbys første Superliga-kamp denne sæson. Det var desværre ikke nok for Brøndby, der tabte kampen 2-1.

Bet365 giver odds 11.00 på Brøndby som vinder af Superligaen.

 

Outsiderne til titlen

AaB
Tilgang:
Jannik Pohl
Oliver Abilgaard
Asger Bust
Thomas Enevoldsen, Mechelen
Nicklas Helenius, Aston Villa
Jukka Raitala, FC Vestsjælland
Afgang:
Donny Gorter (Lejeaftale slut)
Rasmus Thelander, Panathinaikos
Anders K. Jacobsen, OB fra 1. januar 2016

Vi skal ikke længere tilbage end 2014, før AaB hev guldet hjem til Aalborg, og overraskelsen kan dermed sagtens ske. Desværre for Aalborgneserne kunne de ikke holde det høje niveau sidste sæson, og endte på en 5. plads. Nicklas Helenius har været i AaB på en lejeaftale sidste sæson, men viste blot i momenter den kvalitet, han besad før hans udlandseventyr. På trods af det har AaB skrevet kontrakt med Helenius.

AaB’s trup ser stærk ud på papiret, og rammer de deres potentiale kan de sagtens spille med i toppen. I deres åbningskamp i Superligaen måtte de dog nøjes med uafgjort på hjemmebane mod Esbjerg.

Bet365 giver odds 41.00 på AaB som vinder af Superligaen.

 

Randers FC
Tilgang:
Jack Duncan, Perth Glory
Erik Marxen, AC Horsens
Kasper Junker, FC Fredericia
Mikkel Thygesen, Hobro IK
Mustafa Amini, Borussia Dortmund
Afgang:
Jacob Dehn Andersen, Vejle Boldklub
Elmar Bjarnason, AGF
Lorenzo Davids
Djiby Fall
Jonas Kamper, Viborg FF
Ögmundur Kristinsson, Hammarby
Adama Tamboura
Gökcan Kaya, Hobro IK
Alexander Nybo, Hobro IK

Randers havde en flot sidste sæson, hvor de sluttede på en 4. plads i Superligaen. Randers stod, til tider, fantastisk i defensiven, men manglede lige det sidste i offensiven. Her kunne man godt have brugt Ronnie Schwartz, som blev topscorer for klubben i 2013 og 2014. Randers’ topscorer sidste sæson blev Mikael Ishak som scorede 11 mål. Randers’ hold er generelt set fysisk stærkt, og meget solidt plantet i defensiven. Sidste sæson lukkede Randers blot 28 mål ind – kun FCK havde en bedre defensiv, som lukkede 22 mål ind. Randers’ trup ser generelt solid ud, og kan med deres stabile spil godt blive en joker i den kommende sæson.

Bet365 giver odds 51.00 på Randers FC som vinder af Superligaen.

 

Følg stillingen og se live resultater på Livescore.dk

Hvis du er interesseret i Superligaen, kan du følge med i kampene her på www.livescore.dk.

Vi har gjort det let og overskueligt for dig, at finde live-stillinger fra fodboldkampe – ikke blot fra Superligaen, men fra alle de store ligaer.

Vi viser stillingerne fra både igangværende og afsluttede kampe, og du kan se data fra de igangværende og afsluttede kampe. Udover det kan du gå ind og se kommende kampe, og få et overblik over hvem der spiller næste gang.