Real Madrid – Barcelona: Optakt til det spanske Super Cup brag

Onsdag aften bliver den spanske Super Cup afgjort, når returkampen spilles i Madrid. Det første opgør i Barcelona endte 3-1 til Real Madrid, og de er dermed kæmpefavoritter til at løbe med trofæet, hvilket vil være deres anden i denne sæson efter, at de allerede har snuppet den europæiske Super Cup.

Real Madrid

Real Madrid har fået en perfekt start på den nye sæson. Efter blot to kampe har de allerede sikret et trofæ og slået ærkerivalerne fra FC Barcelona på udebane. Kongeklubben jagter historiske seks trofæer i denne sæson, hvilket kræver at de vinder den spanske Super Cup, ligaen, Copa del Rey og så Champions League, og de er startet perfekt.

Op til sæsonen har Real Madrid sagt farvel til flere dyre reserver, da James Rodriguez, Alvaro Morata, Danilo, Pepe og Fabio Coentrao alle har forladt klubben for at få mere spilletid. Til gengæld er Theo Hernández og Dani Ceballos hentet ind fra henholdsvis Atletico Madrid og Real Betis, og de ligner begge spændende bekendtskaber.

Cheftræner Zinedine Zidane har roteret en smule i sæsonens to første kampe, og imod Barcelona startede han blandt andet Mateo Kovacic, imens han holdt Cristiano Ronaldo på bænken, men det er bestemt ikke gået udover resultaterne, hvilket perfekt illustrerer styrken i franskmandens trup.

Til dette returopgør må Real dog undvære Ronaldo, da han er blevet idømt fem spilledages karantæne af det spanske fodboldforbund efter, at han blev udvist efter 82 minutter af den første kamp.

Barcelona

Nederlaget i den første kamp, hvor Barcelona i store dele af kampen blev spillet ud af banen, var ikke noget godt tegn for Barcelona. Katalonerne ansatte for nylig Ernesto Valverde som cheftræner, men han havde det svært imod Zidane i weekendens kamp.

Barcelona lider tydeligvis under tabet af Neymar, og hans erstatning Gerard Deulofeu er langt fra brasilianerens tårnhøje niveau. Derfor er det heller ikke underligt, at Barcelona nærmest dagligt meldes tæt på alverdens spillere, heriblandt Liverpool-stjernen Philippe Coutinho, men endnu har det ikke udmøntet sig i et køb.

Barcelona ser derfor markant svagere ud end sidste sæson. Det er især bænkens kvalitet, der adskiller dem fra Real Madrid. Hvor hovedstadsklubben skiftede Ronaldo, Marco Asensio og Lucas Vasquez ind, så måtte Barcelona nøjes med Paco Alcacer, Sergi Roberto og Denis Suarez.

På trods af dette så er der naturligvis masser af kvalitet i Barcelonas trup. Ser man bort fra tabet af Neymar, så har de bibehold den yderst succesfulde kerne fra de sidste mange sæsoner, og de har flere gange vist, at de er i stand til at lave store comebacks. Dette så vi for eksempel imod PSG i sidste sæson.

Livescores dom:

Efter 3-1 sejren i det første opgør er Real Madrid storfavoritter til at løbe med den samlede sejr. Når det er sagt, så vil tabet af stjernen Ronaldo dog gøre ondt, da portugiseren ikke blot er en fantastisk fodboldspiller, men også en leder, der kan animere sine holdkammerater. Tiden er dog så småt ved at løbe fra Ronaldo, der langt fra er ligeså bevægelig som tidligere, og hans fravær betyder ikke helt så meget som tidligere.

Barcelona vil gøre alt for at hævne det pinlige nederlag på hjemmebane, og selv en smal sejr vil give dem en smule oprejsning, hvilket de har brug for. I den første kamp havde de det dog rigtig svært, og det bliver formentlig også tilfældet i Madrid, hvor Real kan tillade sig at stille sig længere tilbage og spille på omstillinger.

Vi tror på en tæt og heftig affære, der ender med uafgjort.