DBU Pokalen: Ligger der en pokalsensation og lurer?

I denne uge afvikles de første kampe i DBU Pokalens tredje runde. I denne runde indtræder de bedste hold fra sidste sæsons Superliga,  og der er flere opgør, som tegner sig yderst interessante.

DBU Pokalen er indrettet således, at det mindste hold spiller på hjemmebane, hvilket øger chancerne for en sensation. Med 16 kampe på programmet er der da også mulighed for, at mindst en underdog skaber overraskelsen.

DBU Pokalen har også tradition for at være en overraskende turnering. Ser man tilbage i historiebøgerne, kan der findes utallige eksempler på underdogs, der har trodset alt fornuft og besejret overlegne modstandere.

Historiske sensationer

Skagen IK – Brøndby IF (1987)

I 1987 stod upåagtede Skagen IK bag den mest berømte sensation i DBU Pokalens historie. Dette skete, da klubben fra Danmarks nordligste punkt slog mægtige Brøndby ud efter straffekonkurrence på trods af, at Brøndby havde Peter Schmeichel i målet. Brøndby vandt mesterskabet i samme sæson, men Skagen dræbte altså deres pokaldrømme.

I kampen forinden havde Skagen i øvrigt slået B1903, der i dag er en del af FC København.

Nordvest FC – AC Horsens (2008)

I 2008 slog Danmarksserie-holdet Nordvest FC på sensationel vis Superliga-mandskabet AC Horsens i kvartfinalen. Kampen endte 2-1 til Nordvest, hvilket gjorde dem til den blot anden klub udenfor divisionerne til at kvalificere sig til semifinalen nogensinde.

Her tabte Nordvest dog til de senere mestre fra FC København.

Aalborg Chang (1955) & Lyngby BK (1970)

Aalborg Chang og Lyngby BK skabte begge sensationer, da de i henholdsvis 1955 og 1970 kvalificerede sig til pokalfinalen. Begge klubber spillede nemlig i landets tredjebedste række på daværende tidspunkt. De er de eneste hold, fra den tredjebedste række, der nogensinde har stået i finalen.

Aalborg Chang tabte deres kamp med 4-0 til AGF, imens Lyngby tabte 2-1 til AaB.

Randers Freja (1967 & 1968)

Blot seks gange i historien har en klub formået at vinde pokalturneringen to gange i træk. AGF har gjort det to gange, 1960 og 1961 samt 1987 og 1988, Lyngby en enkelt, 1984 og 1985, FC Nordsjælland en enkelt gang, 2010 og 2011 og FC København en enkelt gang, 2015, 2016 og 2016. Og så har Randers Freja gjort det i 1967 og 1968. Det sensationelle er, at Randers Freja på daværende tidspunkt spillede i den næstbedste række.

Her er der størst chance for en overraskelse

Det specielle ved pokalsensationer er selvfølgelig, at de er overraskende og svære at forudse. Når man ser på tredje rundes kampprogram, så er der dog en håndfuld kampe, hvor der måske kan ligge en overraskelse og lure.

Middelfart Boldklub – AaB

Middelfart BK fører i øjeblikket deres gruppe i anden division. Her har de 15 point efter de første syv kampe, og de bør derfor have masser af selvtillid. De har vundet deres seneste fem kampe i streg, og i alt har de blot tabt tre gange i hele 2015.

AaB derimod er ikke i den bedste tilstand. Morten Wieghorsts tropper er hårdt plaget af skader, og de har blot vundet én af deres seneste ni ligakampe.

Hos bet365 er der odds 12 på, at Middelfart vinder.

Otterup Bold -og Idrætsklub – Randers FC

Albaniserie-klubben Otterup slog i sidste runde 2. divisions-klubben Marienlyst ud af DBU Pokalen. Otterup er en ambitiøs klub, der sigter efter at vende tilbage til divisionerne.

Randers ligger sidst i Superligaen. I weekenden spillede de 0-0 hjemme imod Lyngby, og de har haft det svært i denne sæson. Blot en sejr og seks mål er det blevet til i alt i ni kampe.

Hos bet365 er der odds 86 på, at Otterup vinder.

Vendsyssel FF – SønderjyskE

Den måske største chance for en overraskelse finder man i Hjørring. Her møder NordicBet Liga-holdet Vendsyssel FF nemlig SønderjyskE. Vendsyssel var utrolig tæt på at rykke op i Superligaen i sidste sæson, hvor de tabte til AC Horsens i play-off. På nuværende tidspunkt ligger de nummer fire i NordicBet Ligaen, og de har blot tabt en enkelt kamp i denne sæson.

Efter en fin start på sæsonen er SønderjyskE gået i stå. De har spillet fem kampe i træk uden sejr, og de har ydermere lukket et hav af mål ind. Hele 11 mål har de lukket ind i deres seneste fem kampe.

Der er endnu ikke udbudt odds på denne kamp, da den først spilles i næste uge.

Spil på pokalsensationer hos bet365 

 

DBU Pokalen lodtrækning: God for Brøndby, hård for FCK og OB

Mandag blev der trukket lod til tredje runde af denne sæsons DBU Pokalen. 32 klubber var i bowlen, og lodtrækningen sikrede de danske fodboldfans flere spændende opgør.

Tilfredshed i Brøndby

Mest tilfredse er formentlig Brøndby. Vestegnsklubben skal på et kort visit til Ledøje-Smørum, og spillere og fans slipper dermed for en lang udebanetur.

Også hos Danmarksserieholdet Ledøje-Smørum, der slog B93 ud i sidste runde, er der tilfredshed med lodtrækningen. Ikke nok med at klubbens spillere kommer til at møde sidste års finalister, så kan kampen også indbringe rigtig mange penge til klubkassen.

– Det er sgu da meget skægt. Vi spillede en opvisningskamp mod dem sidste sommer, hvor der var fest og ballade. Det var sgu meget sjovt, siger cheftræner Kim Kjærsgaard til bold.dk.

Kjærsgaard og Ledøje-Smørum gør sig dog ikke de store forhåbninger om at slå forhåndsfavoritterne ud.

– Jeg tror ikke, vi har den store chancer. Men vi var foran med 2-1, da vi mødte dem sidste år. Men selvom de stiller med et reservehold, er de en klasse eller to bedre end os, fortsætter Kjærsgaard.

Hård lodtrækning for FCK

Et hold, der ikke har grund til at være tilfredse er til gengæld Brøndbys ærkerivaler fra FC København. Løverne skal op imod sidste sæsons nummer fem i 1. Division, Skive IK.

Skive er ganske vist dårligt kørende for tiden, og de ligger i øjeblikket nummer sjok i 1. Division, men ser man bort fra en håndfuld andre modstandere, var de alligevel et af de værste hold at trække.

FC København er heller ikke selv alt for godt kørende, og i en september-måned, der også byder på Europa League-fodbold, havde manager Ståle Solbakken formentlig håbet på at trække en nemmere modstander.

I Skive er der til gengæld glæde over lodtrækningen.

– Vi har et par kampe i 1. Division, inden vi møder FCK, hvor vi selvfølgleig håber på at få vendt bøtten. Men selv hvis vi ikke gør det, er det fint med en kamp, som er lidt gratis for os, da der jo ikke er forventning om, at vi vinder, udtaler John Dyring til bold.dk.

OB skal på svær udebanetur

OB har bestemt ikke fået den start på sæsonen, som de havde håbet. Syv kampe inde i Superligaen har fynboerne blot scoret seks mål, og de har kun vundet to kampe. Havde cheftræner Kent Nielsen håbet på en let lodtrækning, der kunne sætte spillerne i gang, blev han formentlig skuffet mandag.

OB skal nemlig op imod den københavnske traditionsklub Fremad Amager, der i øjeblikket kører rigtig godt. Fremad tabte godt nok de fire første kampe i årets 1. Division, men de er efterhånden kommet efter det med tre sejre i træk. Dermed ligner de en farlig modstander for OB.

 

De resterende kampe er:

Middelfart-Viborg/AaB
Hvidovre-Husum/Helsingør*
Vejgaard-FC Nordsjælland
Fredericia-AGF
Fredensborg/HIK-Kjellerup/Silkeborg*
Holbæk-AC Horsens
Otterup-Randers FC
Vendsyssel/Brabrand-SønderjyskE
Slagelse B&I-Hobro
Hedensted IF-Lyngby
Greve-FC Midtjylland
Næstved-HB Køge
VB 1968-Jammerbugt

Kampene spilles den 19. og 20. september, men kan blive rykket, hvis TV-selskaberne ønsker det. De præcis tidspunkter kan naturligvis findes her på Livescore.dk lige så snart, de er slået fast.

 

Se Hareides landsholdstrup: Nicklas Bendtner forbigået igen

Mandag eftermiddag udtog den danske landstræner Åge Hareide sin trup til de kommende to VM-kvalifikationskampe imod henholdsvis Polen og Armenien.

Det er begge must-win kampe for de rød-hvide, hvis håbet om kvalifikation til næste års VM-slutrunde i Rusland skal holdes i live. Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, at Hareide spillede de sikre kort.

Målmænd: 

Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Rønnow (Brøndby IF), Jonas Lössl (Huddersfield Town)

Forsvarsspillere:

Simon Kjær (Sevilla), Andreas Bjelland (Brentford), Riza Durmisi (Real Betis), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Huddersfield Town), Jens Stryger Larsen (Austria Wien), Henrik Dalsgaard (Brentford)

Midtbanespillere:

William Kvist (FC København), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Lasse Schöne (AFC Ajax), Thomas Delaney (Werder Bremen), Pione Sisto (Celta Vigo), Mike Jensen (Rosenborg BK), Lukas Lerager (Girondins Bordeaux)

Angribere:

Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Viktor Fischer (Mainz 05), Andreas Cornelius (Atalanta), Kasper Dolberg (AFC Ajax)

 

Der var altså hverken kaniner eller mulige debutanter i Hareides trup. Dermed blev der heller ikke plads til Nicklas Bendtner. Den lange angriber har ellers gjort det godt for Rosenborg på det seneste, og han outshinede for nyligt Kasper Dolberg, da Rosenborg vandt 1-0 i Amsterdam imod Ajax i Europa League.

Hareide havde da også Bendtner i tankerne til truppen. Det afslørede han, da han udtog landsholdstruppen mandag.

– Isoleret set var Nicklas Bendtner farligere end Kasper Dolberg, da de mødtes i sidste uge. Jeg synes, Nicklas Bendtner har været jævnt god hele sæsonen for Rosenborg. Han har været i mine tanker og er i klar fremgang. Samtidig er han på vej i rigtig god fysisk form, siger Hareide til Ekstra Bladet.

Hvordan stiller Hareide op?

Hareide begyndte kvalifikationen i en 3-5-2 formation, men det kom aldrig for alvor til at spille. Derfor skiftede han til en mere klassisk 4-3-3, som vi så under Morten Olsen, til kampen imod Kasakhstan i november. Den kamp blev vundet 4-1, og sidenhen har han ikke afviget fra den nye formation.

Derfor må vi også forvente at se landsholdet i 4-3-3 imod Polen og Armenien.

Kan spillerne holde sig fri fra skader, så kommer startopstillingen formentlig til at se ud således:

Schmeichel – Durmisi, Vestergaard, Kjær, Stryger Larsen – Kvist, Delaney, Eriksen – Jørgensen, Dolberg, Poulsen

Real Madrid – Barcelona: Optakt til det spanske Super Cup brag

Onsdag aften bliver den spanske Super Cup afgjort, når returkampen spilles i Madrid. Det første opgør i Barcelona endte 3-1 til Real Madrid, og de er dermed kæmpefavoritter til at løbe med trofæet, hvilket vil være deres anden i denne sæson efter, at de allerede har snuppet den europæiske Super Cup.

Real Madrid

Real Madrid har fået en perfekt start på den nye sæson. Efter blot to kampe har de allerede sikret et trofæ og slået ærkerivalerne fra FC Barcelona på udebane. Kongeklubben jagter historiske seks trofæer i denne sæson, hvilket kræver at de vinder den spanske Super Cup, ligaen, Copa del Rey og så Champions League, og de er startet perfekt.

Op til sæsonen har Real Madrid sagt farvel til flere dyre reserver, da James Rodriguez, Alvaro Morata, Danilo, Pepe og Fabio Coentrao alle har forladt klubben for at få mere spilletid. Til gengæld er Theo Hernández og Dani Ceballos hentet ind fra henholdsvis Atletico Madrid og Real Betis, og de ligner begge spændende bekendtskaber.

Cheftræner Zinedine Zidane har roteret en smule i sæsonens to første kampe, og imod Barcelona startede han blandt andet Mateo Kovacic, imens han holdt Cristiano Ronaldo på bænken, men det er bestemt ikke gået udover resultaterne, hvilket perfekt illustrerer styrken i franskmandens trup.

Til dette returopgør må Real dog undvære Ronaldo, da han er blevet idømt fem spilledages karantæne af det spanske fodboldforbund efter, at han blev udvist efter 82 minutter af den første kamp.

Barcelona

Nederlaget i den første kamp, hvor Barcelona i store dele af kampen blev spillet ud af banen, var ikke noget godt tegn for Barcelona. Katalonerne ansatte for nylig Ernesto Valverde som cheftræner, men han havde det svært imod Zidane i weekendens kamp.

Barcelona lider tydeligvis under tabet af Neymar, og hans erstatning Gerard Deulofeu er langt fra brasilianerens tårnhøje niveau. Derfor er det heller ikke underligt, at Barcelona nærmest dagligt meldes tæt på alverdens spillere, heriblandt Liverpool-stjernen Philippe Coutinho, men endnu har det ikke udmøntet sig i et køb.

Barcelona ser derfor markant svagere ud end sidste sæson. Det er især bænkens kvalitet, der adskiller dem fra Real Madrid. Hvor hovedstadsklubben skiftede Ronaldo, Marco Asensio og Lucas Vasquez ind, så måtte Barcelona nøjes med Paco Alcacer, Sergi Roberto og Denis Suarez.

På trods af dette så er der naturligvis masser af kvalitet i Barcelonas trup. Ser man bort fra tabet af Neymar, så har de bibehold den yderst succesfulde kerne fra de sidste mange sæsoner, og de har flere gange vist, at de er i stand til at lave store comebacks. Dette så vi for eksempel imod PSG i sidste sæson.

Livescores dom:

Efter 3-1 sejren i det første opgør er Real Madrid storfavoritter til at løbe med den samlede sejr. Når det er sagt, så vil tabet af stjernen Ronaldo dog gøre ondt, da portugiseren ikke blot er en fantastisk fodboldspiller, men også en leder, der kan animere sine holdkammerater. Tiden er dog så småt ved at løbe fra Ronaldo, der langt fra er ligeså bevægelig som tidligere, og hans fravær betyder ikke helt så meget som tidligere.

Barcelona vil gøre alt for at hævne det pinlige nederlag på hjemmebane, og selv en smal sejr vil give dem en smule oprejsning, hvilket de har brug for. I den første kamp havde de det dog rigtig svært, og det bliver formentlig også tilfældet i Madrid, hvor Real kan tillade sig at stille sig længere tilbage og spille på omstillinger.

Vi tror på en tæt og heftig affære, der ender med uafgjort.

Europa League-playoff: FC Midtjylland møder Apollon Limassol

Der er i disse minutter gang i lodtrækningen til Europa League-playoffrunden, hvor FC Midtjylland resterer som det eneste danske hold, efter Brøndby og Lyngby måtte kapitulere overfor Hajduk Split og Krasnodar i 3. kvalifikationsrunde.

FC Midtjylland er netop blevet trukket op af glaskuglen, og er blevet parret med Apollon Limassol fra Cypern.

 

God lodtrækning for FCM

Midtjyderne kunne have trukket Panathinaikos, Hajduk Split, FH Hafnarfjordur eller Vitrol, og med de cypriotiske modstandere må man sige, FCM har fået en fornuftig lodtrækning.

Apollon Limassol slog i 2. kvalifikationsrunde Zaria Balti fra Moldova med 5-1 samlet, og i 3. runde tabte Apollon 2-1 hos Aberdeen, inden de hjemme slog skotterne 2-0.

Cyprioterne starter dobbeltopgøret om en plads i Europa Leagues gruppespil på hjemmebane d. 17. august, og der er returopgør i Herning d. 24. august.

Se alle kampene i Europa League-playoffrunden her >

Champions League-playoff: FC København møder Qarabag FK

Der er i dag blevet trukket lod til den sidste og afgørende playoff-runde i Champions League-kvalifikationen.

Torsdag aften mistede vi skuffende Brøndby IF og Lyngby i Europa League-kvalifikationen, men FCK og FCM var stadig med i hatten ved dagens lodtrækning hos UEFA.

FCK har trukket Qarabag FK fra Aserbajdsjan i kampen om pladsen i Champions League-gruppespillet, og FCK spiller første kamp i Aserbajdsjan d. 15/16 august. Der er returopgør ugen efter i Telia Parken i København.

Skulle FCK tabe over to kampe til Qarabag FK, vil de danske mestre som et plaster på såret få en plads i Europa League-grupperne.

Der trækkes lod til Europa League playoff-runden fra kl. 13.00 i dag, hvor vi får svaret på, hvem FC Midtjylland skal møde i deres to kampe om en plads i Europa League.

Champions Leagues playoff-runde:

Qarabag FK-FC København
APOEL-Slavia Prag
Olympiakos-Rijeka
Celtic-Astana
Hapoel Beer-Sheva-Maribor
Istanbul Basaksehir-Sevilla
Young Boys-CSKA Moskva
Napoli-Nice
Hoffenheim-Liverpool
Sporting-Steaua Bukarest

Europa League: Her er Brøndbys, FCMs og Lyngbys modstandere

Både FC Midtjylland og Lyngby spillede sig i aftes videre i sikker stil til næste runde af Europa League-kvalifikationen, hvor Brøndby nu også indtræder i turneringen.

FC Midtjylland pryglede nordirske Derry City med 10-2 samlet, og skal nu op mod Ferencvaros fra Ungarn, mens Lyngby besejrede walisiske Bangor City med 4-0 samlet og nu skal op mod Slovan Bratislava i næste runde.

Både Lyngby og FCM har fordel af at starte på udebane d. 13. juli, og har derfor muligheden for at afgøre løjerne på eget græs d. 20. juli.

Brøndby starter deres dobbeltopgør mod finske VPS hjemme på Vestegnen, hvor man skal forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt før returopgøret i Finland.

I Finland følger turneringen kalenderåret, og VPS er derfor midt i sæsonen, hvor man lige nu indtager en andenplads i den bedste finske række.

Herunder kan du se datoer for de danske klubbers kvalifikationskampe i Europa League:

 

13/7-17 kl. 20.00:

Slovan Bratislava vs Lyngby

Brøndby vs VPS

Ferencvaros vs FC Midtjylland

 

20/7-17 kl. 20.00:

Lyngby vs Slovan Bratislava

VPS vs Brøndby

FC Midtjylland vs Ferencvaros

Juventus vs Real Madrid: Optakt til Champions League finalen 2016/17

Juventus har allerede vundet The Double i Italien i år, og kan nu se frem til chancen for det helt store trofæ i Champions League finalen mod de spanske- og regerende Champions League-mestre Real Madrid, lørdag d. 3. juni kl. 20.45.

I denne optakt til årets Champions League finale, ser vi nærmere på begge klubber og de store profiler på de stjernespækkede mandskaber.

 

Juventus

Juventus, som kun har sluppet 28 mål ind i 42 kampe med Buffon på mål i denne sæson, har været fremragende defensivt med forsvarstrio’en Chiellini, Barzagli og Bonucci som den store drivkraft på holdet.

Mario Mandzukic, Gonzalo Higuain og Paolo Dybala udgør også en kompetent offensiv trussel hos Den Gamle Dame fra Torino, så vi har med et italiensk mesterhold at gøre, som både kan angribe og forsvare i absolutte verdensklasse.

Barcelona og Monaco måtte begge lade livet ved hænderne af Massimiliano Allegri og hans Juventus-hold, og dermed har Juve allerede besejret to af Europas førende hold i denne sæson.

Har ikke vundet i 21 år

Juventus har to gange tidligere vundet trofæet med de store ører, men seneste titel i den prestigefyldte klubturnering kom tilbage i 1995/96.

Den Gamle Dame har faktisk ganske triste erfaringer med disse finaler, for i de i alt 8 finaler Juve har spillet i mesterholdenes turnering/Champions League gennem tiderne, er de seks tabt.

 

Real Madrid

Real Madrid har vundet det spanske mesterskab takket være en nærmest overnaturlig offensiv, ført an af særligt Cristiano Ronaldo, som har scoret 35 mål i 41 kampe for Real i denne sæson.

Også Alvaro Morata er en målmager uden lige, og den tidligere Juventus-angriber har i denne sæson storet 18 mål for Real Madrid, heraf tre i Champions League.

Alvaro Morata spillede for Juventus sidst disse to hold mødte hinanden i Champions Leauge-regi for to år siden. Her sejrede Juventus over de to semifinaler, men tabte sidenhen finalen til Barcelona. Fælles for disse tre kampe var dog, at Morata scorede i dem alle. Om han kommer på tavlen igen denne gang må tiden vise, men han har i hvert fald potentialet til at stjæle billedet på Millennium Stadium i Cardiff.

Måltrusler skorter det ikke på hos Los Blancos, men som ofte set før i Real Madrid, er der til gengæld ikke helt styr på forsvaret. I de 40 kampe Keylor Navas har stået for Real Madrid i år, er der scoret ikke færre end 49 mål, hvilket står i skarpt kontrast til Buffons statistikker. Kun syv gange har Navas holdt buret rent for Kongeklubben i år, og selvom Real besidder et verdensklasse forsvar med folk som Sergio Ramos og Dani Carvajal, synes der alligevel at være tydelige mangler.

Sergio Ramos har dog alene den X-Factor som skal til, for at sikre Madrid trofæet i år. Han scorede både i finalesejren i 2013/14 og 15/16 mod Atletico Madrid – to finaler som Real Madrid altså begge vandt.

Historisk aften for Real Madrid?

Billede af Cristiano Ronaldo i aktion for Real Madrid
Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Champions League finalen anno 2017/18 kan meget vel blive en historisk en af slagsen, for Real Madrid har nemlig chancen for at blive den første klub til at vinde Champions League to år i træk.

Kongeklubben gjorde det selvfølgelig også tilbage i 50’erne, hvor Real sejrede fem år i træk i turneringens unge år, men det er altså ikke sket siden 1988/89 og 89/90 at et hold har vundet to år i træk. Dengang hed turneringen Mesterholdenes Turnering, og det var AC Milan med Ruud Gullit, Marco Van Basten og Frank Rijkaard på holdet, som dengang stod for bedriften.

Vinder Real Champions League finalen i år, bliver det ikke kun anden gang i træk, men i alt 12. gang i i alt 15 finaler, at sejren ryger til den spanske storklub.

FCK møder Ajax – her er 1/8-finaler i Europa League

FC København får fornøjelsen af Ajax Amsterdam med Kasper Dolberg og Lasse Schöne i truppen, når der skal spilles Europa League 1/8-finaler i midten af marts.

FCK åbner dobbeltopgøret i København d. 9. marts, og der er returopgør i Amsterdam d. 16. marts.

FCK har to gange tidligere mødt Ajax i europæisk sammenhæng, og begge gang har københavnerne elimineret hollænderne.

Her er de øvrige syv 1/8-finaler i Europa League 2016/17:

Genk – Gent
Olympiakos – Besiktas
Rostov – Manchester United
Lyon – Roma
Schalke – Gladbach
APOEL – Anderlecht
Celta Vigo – Krasnodar

Optakt: Nu starter forårssæsonen i Superligaen

Elleve point adskiller FC København og Brøndby IF i toppen af Superligaen, når der tages hul på forårssæsonen fredag d. 17. februar med opgøret FC Nordsjælland vs Lyngby i Farum Park.

FCK har lagt sig suverænt i spidsen af Superligaen, hvor Ståle Solbakkens tropper endnu er ubesejrede før den 22. spillerunde som åbner foråret. 16 sejre og fem uafgjorte er høsten for et godkendt efterår, og FCK er da også gigantiske favoritter til at snuppe DM-guldet hos bookmakeren bet365 til odds 1.0001.

Brøndby er umiddelbart de eneste realistiske udfordrere netop, men odds 26.00 på Brøndby som danske mestre netop nu, vidner også om, at der er langt op til FCK.

Spil på Superliga-odds hos bet365.dk >>

 

Slutspurt om Top 6-placeringer

Den sande spænding i begyndelsen af foråret bliver selvfølgelig i første omgang, hvilke hold der får sneget sig med i Top 6, og dermed skal spille Mesterskabsspil, og hvilke hold der må i gang med Gruppespillet for at ende i enten nedrykningsspillet eller Europa-kvalifikationen.

Her er samtlige klubber fra FC Midtjylland på tredjepladsen til AGF på 11. pladsen reelt i spil til en plads i Top 6.

FCM har 32 point, mens AGF har 23. Blot ni point adskiller altså 3. – 11. pladsen i Superligaen netop nu, og med fem kampe tilbage af Grundspillet, kan alt endnu ske.

bet365 tilbyder odds på hvilke hold, der når med i Top 6, og de er som følger:

FCK og Brøndby: Odds 1.00

FCM: 1.04

Randers: 1.083

Lyngby: 1.30

SønderjyskE: 1.36

AaB: 2.80

AC Horsens: 3.40

FC Nordsjælland: 6.50

Silkeborg IF: 11.00

AGF: 11.00

OB: 201.00

Esbjerg: 301.00

Viborg: 501.00

Spil på Superliga-odds hos bet365.dk >>

 

FC København stormer mod guldet

FCK har købt fornuftigt ind i vinterens transfervindue, hvor man har hentet spændende profiler til klubben i form af Uros Matic fra Sturm Graz og Nicolaj Thomsen fra Nantes.

Københavnerne har sagt farvel til Thomas Delaney, som er rejst til Werder Bremen, men alle forventer at FCK fortsætte den suveræne stil i foråret og genvinder mesterskabet.

Ind: Uros Matic (Sturm Graz), Nicolaj Thomsen (Nantes)

Ud: Thomas Delaney (Werder Bremen), Per Nilsson (karrierestop), Frederik Bay (Helsingør, leje).

 

Stor udskiftning i Brøndby

Der har været stor udskiftning på Vestegnen i vinterens transfervindue, for ind er kommet fem nye mand, mens Brøndby har sagt farvel til 11 – heriblandt Andrew Hjulsager som er rejst til Celta Vigo.

Hvordan de mange ændringer kommer til at påvirke Brøndby foråret, må vi vente at se, men i hvert fald er Brøndby så godt som sikret en plads i mesterskabsspillet.

Ind: Paulus Arajuuri (Lech Poznan), Adam Larsen Kwarasey (Rosenborg BK), Kevin Mensah (Esbjerg fB), Gregor Sikesek (FC Koper), Zsolt Kalmár (leje, RB Leipzig)

Ud: Elbasan Rashani (Rosenborg), Daniel Stückler (HB Køge), Suk-Young Yun (kontraktudløb), Ariel Nunez (kontrakt ophævet), Mads Juel Andersen (HB Køge, lejeaftale), Martin Albrechtsen (AC Horsens), Mads Toppel (karrierestop), Christian ‘Greko’ Jakobsen (SønderjyskE), Jacob Pryts (leje, Næstved), Marcos Urena (San Jose Earthquakes), Andrew Hjulsager (Celta Vigo)

 

FC Midtjylland på rov i SønderjyskE

Midtjyderne indtager tredjepladsen i vinterpausen, men der er langt op til FCK og en plads i guldkampen. For FCM handler det i høj grad om at sikre sig europæisk deltagelse til næste sæson, og selvfølgelig bygge på i foråret, så man står bedre rustet til kampen mod FCK fra starten af næste sæson.

FCM bør selvfølgelig få en plads i mesterskabsspillet, og til at hjælpe med dét projekt har FCM været på rov i SønderjyskE og hentet tre af sønderjydernes vigtigste spillere; Janus Drachmann, Marc Dal Hende og Simon Kroon.

Patrick Banggaard er rejst til Darmstadt, men udover en række lejeaftaler, har FCM ikke sagt farvel til nævneværdige spillere.

Med den nyindkøbte trio fra Haderslev, skal det blive spændende at se om FCM genfinder formen fra guldsæsonen for et par år siden.

En plads i Top 6 skal det dog blive til – alt andet vil være katastrofalt for uldjyderne.

Ind: Janus Drachmann (SønderjyskE), Marc Dal Hende (SønderjyskE), Simon Kroon (SønderjyskE)

Ud: Zackarias Faour (lejeaftale udløber), Marco Larsen (HB Køge, lejeaftale), Martin Pusic (Sparta Rotterdam, lejeaftale), Anders Hagelskjær (Skive, lejeaftale), Jakub Thomsen (Skive, lejeaftale), Kristoffer Olsson (AIK), Patrick Banggaard (Darmstadt)

 

Randers FC har klassen til Top 6

I Randers har man også haft et forholdsvist beskeden vindue, hvor de nye spændende navne hedder Nikola Djurdjic og Sam Lundholm.

30-årige Djurdjic er hentet hos Partizan Beograd, og bør blive et spændende bekendtskab i Randers-angrebet i foråret, mens Sam Lundholm blot er 22 somre, og kommer til på en lejeaftale fra NEC Nijmegen. Han har tidligere slået sine folder hos AIK Stockholm.

Randers har et rigtigt spændende mandskab, som vi føler underpræsterede en smule i efterårssæsonen. Vi forventer helt sikkert at se Randers i Top 6, når de sidste fem spillerunder af grundspillet er ovre.

Ind: Lucas Haren (HIK), Marcus Mølvadgaard (egne rækker), Nikola Djurdjic (Partizan), Sam Lundholm (NEC Nijmegen, lejeaftale)

Ud: Edgar Babayan (Hobro IK, lejeaftale), Marko Mitrovic (SønderjyskE), Mikael Ishak (Nürnberg), Mandla Masango (SuperSport United, lejeaftale).

 

Oprykkerne fra Lyngby med i kampen

Kun de færreste havde regnet med at se Lyngby overvintre på Superligaens femteplads, men man må give David Nielsen og oprykkerne fra Lyngby, at de har gjort det godt i Superligaen i år.

Spørgsmålet er nu, om Lyngby kan holde kadencen gennem de næste fem kampe, og dermed spille sig i sikkerhedszonen med en plads i Mesterskabsspillet. Det vil give Lyngby endnu en sæson i Superligaen, men skulle det glippe med en fredning, tvivler vi nu alligevel på at Lyngby bliver nedrykningstruet i år.

Det var et stille vindue i Lyngby, som måske har haft lidt ondt i pengepungen på det seneste, og snakken om en ny storinvestor i klubben, synes at blive mindre og mindre konkret.

David Nielsen råder stadig over en spændende trup, som virkeligt har imponeret stort i efteråret, så måske behøver den karismatiske Lyngby-træner heller ikke de store forstærkninger netop nu.

Lyngby er bestemt en kandidat til en plads i Mesterskabsspillet, men skal dog på udebane mod både FCM og Brøndby inden det hele er afgjort med 26. spillerunde. Det kan sagtens glippe for Lyngby, som kommer til at krige pladsen hjem. bet365 giver kun odds 1.30 på Lyngby, hvilket virker alt for lavt.

Ind: David Boysen (kontraktfri)

Ud: Jesper Blicher (kontraktudløb), Frederik Gytkjær (Haugesund), Philip Rasmussen (Oklahoma), Mads Gabel (Fremad Amager), Mads Nordam (Fremad Amager)

 

SønderjyskE sælger trio og henter Simon Poulsen

Sidste sæsons sølvvindere har ikke helt formået at følge trop på den flotte sæson i 2015/16, men ligger dog stadig lunt i feltet til at snuppe en plads i Top 6.

SønderjyskE har sagt farvel til Tommy Bechmann, som har valgt at indstille karrieren, og derudover er den stærke trio bestående af Marc Dal Hende, Simon Kroon og Janus Drachmann alle rejst til rivalerne fra FC Midtjylland.

Til gengæld har sønderjyderne selv været på rov rundt omkring, og har bl.a. forstærket sig med Marko Mitrovic fra Randers, Christian Jakobsen fra Brøndby og selvfølgelig Simon Poulsen fra PSV Eindhoven, som efter ni år i udlandet nu vender hjem til hvor det hele begyndte.

SønderjyskE giver odds 1.36 for en plads i Top 6, og det virker i vores optik som et bedre bud end f.eks. Lyngby. Dog kan foråret også ende som en fuser for SønderjyskE, som måske kan komme til at savne den stærke trio som nu er rejst til Herning.

Ind:  Jeppe Simonsen (HB Køge, lejeretur), Silas Songani (lejeretur, FC Sydvest), Teit Jacobsen (HB Torshavn), Marko Mitrovic (Randers FC), Christian ‘Greko’ Jakobsen (Brøndby IF), Eggert Jonsson (Fleetwood Town), Nicholas Marfelt (FC Helsingør), Simon Poulsen (PSV)

Ud: Erik Nissen (kontraktudløb), Tommy Bechmann (karrierestop), Emmanuel Okwi (kontrakt ophævet), Marc Dal Hende (FC Midtjylland), Janus Drachmann (FC Midtjylland), Simon Kroon (FC Midtjylland)

 

Kvalitet fremfor kvantitet i AaB

Året var kun ét døgn gammelt, da AaB annoncerede ansættelsen af Morten Wieghorst som ny cheftræner i Aalborg.

AaB lavede kun 21 mål i sæsonens første 21 kampe, hvilket gør AaBs angreb til det tredjedårligste i Superligaen i år indtil nu. Kun overgået af OB med 16 mål og Lyngby med 20, har AaB altså scoret færrest mål i sine kampe, men det bliver der måske rettet op på nu.

AaB har ikke handlet stort ind i vinduet, men syntes derimod at satse på ordsproget: “Kvalitet fremfor kvantitet”. I hvert fald er der kun hentet to nye spillere i form af den 27-årige angriber Jakub Sylvestr, som kommer til fra FC Nürnberg samt keeperen Ivan Lucic, som skifter Championship-klubben Bristol City ud med Superligaen i Aalborg for resten af sæsonen på en lejeaftale.

AaB giver et flot odds 2.80 for en plads i Top 6, og det forstår man umiddelbart godt. Wieghorst står overfor en frisk start med AaB-holdet, og det kan svinge begge veje. Dog synes vi igen at AaB til odds 2.80 virker mere spændende end f.eks. Lyngby til odds 1.30.

Ind: Jakub Sylvestr (FC Nürnberg), Ivan Lucic (Lejeaftale, Bristol City)

Ud: Carsten Christensen (stoppet karrieren)

 

FC Nordsjællands unge drenge

Vi kender forretningsmodellen; det handler om unge talenter i Farum, og der skal helst købes billigt og sælges dyrt.

Det betyder også, at der gives chancer til mange unge spillere på Farum Park, og det er naturligvis prisværdigt og charmerende at følge. Det er dog tydeligt på kvaliteten af FCNs spil, at mange af spillerne stadig mangler en del for at kunne sende FCN til tops i tabellen.

FC Nordsjælland har haft et roligt vindue, hvor man har hentet Zackarias Faour hos Manchester City på en lejeaftale, mens der også er skrevet kontrakt med den kontraktløse Patrick Da Silva.

Umiddelbart har vi ikke den store fidus til FCN i denne sæson, og foråret kan blive langt og sejt for det unge FCN-mandskab, som vi spår kommer til at mangle erfaring. En plads i Top 6 tror vi umiddelbart ikke på i denne sæson.

Ind: Patrick Da Silva (kontraktfri), Zackarias Faour (lejeaftale, Manchester City)

Ud: Dominic Oduro (Seattle Sounders), Divine Naah (lejeaftale ophævet)

 

AC Horsens får svært forår

AC Horsens havde store problemer med at slå IF Lyseng i DBU Pokalen tidligere på sæsonen, og her imponerede Mikkel Qvist tilsyneladende så meget for Lyseng, at AC Horsens måtte have ham på lønningslisten.

Derudover har Horsens hentet Martin Albrechtsen i Brøndby, som bør blive en kvalitetsforstærkning hos midtjyderne. Hvis han altså bliver sine skader kvit. Horsens har også været på rov på den anden side af atlanten, hvor der er blevet sendt bud efter den 30-årige keeper Steve Clark. Han vogtede tidligere målet i Columbus Crew.

Bo Henriksen har gang i noget af det helt rigtige i Horsens, men er truppen bred og god nok til en plads blandt landets seks bedste? Vi kommer med et pessimistisk “nej”, og dømmer Horsens til en plads i gruppespillet efter 26. spillerunde.

Ind: Mikkel Qvist (IF Lyseng), Martin Albrechtsen (Brøndby IF), Elfar Freyr Helgason (Breidablik FC, leje), Steve Clark (Columbus Crew)

Ud: Doneil Henry (lejeretur, West Ham), Jacob Berthelsen (kontraktudløb), Patryk Wolanski (kontraktudløb)

 

AGF med historisk stille vindue

AGF har gennem årene haft for vane at skifte størstedelen af startelleveren og cheftræneren ud i nærmest hvert eneste transfervindue. Denne gang har aarhusianerne forsøgt sig med en ny opskrift, nemlig kontinuitet.

Der er faktisk kun hentet én ny mand ind på Fredensvang hos AGF, og det drejer sig om den nu tidligere Viborg-anfører Mikkel Rask.

Den 33-årige forsvarsklippe er hentet ind som erstatning for amerikaneren A. J. Soares, som pludselig måtte indstille karrieren grundet en tragisk hovedskade. Derudover har AGF opsagt kontrakten med et ungt talent, og det må siges at være et historisk stille vindue i AGF.

Glen Riddersholm tror på sit hold, og det gør vi umiddelbart også. Vi så masser af kvalitet i dette AGF-hold i efteråret, og til odds 11.00 bør AGF gives et skud for en placering i Top 6.

Det er klubbens målsætning af opnå, og AGF har et udmærket kampprogram de næste fem runder til at hente 9, 10, 11, 12 eller måske endda 15 point, hvis tingene for alvor flasker sig hos De Hvii’e. Bevares, det gør det sjældent, men til odds 11.00 synes vi det er et skud værd.

 

Peter Sørensen gør det godt i Silkeborg

Det sidste realistiske bud på et hold i Top 6 er Peter Sørensens Silkeborg. Her er der heller ikke handlet stort ind i vinduet, hvor Rubio Rubin er eneste nye mand i truppen. Den 20-årige amerikaner har tidligere slået sine folder i FC Utrecht, men nu har karrieren brug for et friskt pust, og det skal komme i Silkeborg.

Silkeborg lignede længe en sikker nedrykker i efteråret, men pludselig tog en vis herre ved de rødblusede og pointene begyndte at vælte ind på kontoen. Nu er Silkeborg med i kampen om en Top 6 placering, men om de ender med at indfri billetten, er nok mere tvivlsomt.

Silkeborgs trup er desværre tyndt besat på mange pladser, og enhver skade eller karantæne i den foretrukne startellever kan mærkes hos Peter Sørensen.

Vi anerkender Silkeborgs flotte efterår, men vi tror desværre klubben ender i den tunge ende af tabellen, når sæsonen er omme.

Ind: Rubio Rubin (kontraktløs)

Ud: Marcus Solberg (Fjölnir), Emil Lyng (kontraktudløb), Kristian Fæste (stopper karrieren), Nicolaj Køhlert (kontrakt ophævet), Martin Thomsen (kontrakt ophævet), Niels Bisp (kontrakt ophævet)

 

Løbet er kørt for Esbjerg, OB og Viborg

Esbjerg, OB og Viborg er tæt på ude af løbet om en plads i Top 6. Kun den matematiske chance består reelt endnu, for det er højest utænkeligt at ét af disse tre hold vinder samtlige fem kampe i streg i den resterende del af grundspillet.

Skulle det ske, kan man score odds 201.00 på OB, 301.00 på Esbjerg og 501.00 på Viborg, hvis det samtidigt udløser en plads i Top 6.

Alle tre klubber har været i gang på transfermarkedet i vinters, men i vores optik er de alle kommet ud af vinduet – i bedste fald – status quo.

Viborg har mistet den vigtige anfører Mikkel Rask i det centrale forsvar til rivalerne fra AGF, og umiddelbart ikke forstærket sig med navne der bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.

Det samme er tilfældet i OB, som har solgt Mohamed El Makrini til Roda. Det har ikke vakt jubel hos De Striwede fans, hvor mange så El Makrini som den vigtigste brik på holdet i øjeblikket.

Esbjerg har lavet et par spændende satsninger i vinduet med flere lejeaftaler. Den slags kan altid gå både godt og skidt, men som regel gør lejede spillere sig bedst i et i forvejen stærkt kollektiv, og dét kan man ikke just kalde Esbjerg i øjeblikket.

Vestjyderne har været ude i stiv blæsevejr gennem de seneste 12-18 måneder, og umiddelbart ser stormen ikke ud til at lægge sig lige med det første på Vestkysten. Vi er i hvert fald ikke overbeviste.