Europa League: Her er Brøndbys, FCMs og Lyngbys modstandere

Både FC Midtjylland og Lyngby spillede sig i aftes videre i sikker stil til næste runde af Europa League-kvalifikationen, hvor Brøndby nu også indtræder i turneringen.

FC Midtjylland pryglede nordirske Derry City med 10-2 samlet, og skal nu op mod Ferencvaros fra Ungarn, mens Lyngby besejrede walisiske Bangor City med 4-0 samlet og nu skal op mod Slovan Bratislava i næste runde.

Både Lyngby og FCM har fordel af at starte på udebane d. 13. juli, og har derfor muligheden for at afgøre løjerne på eget græs d. 20. juli.

Brøndby starter deres dobbeltopgør mod finske VPS hjemme på Vestegnen, hvor man skal forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt før returopgøret i Finland.

I Finland følger turneringen kalenderåret, og VPS er derfor midt i sæsonen, hvor man lige nu indtager en andenplads i den bedste finske række.

Herunder kan du se datoer for de danske klubbers kvalifikationskampe i Europa League:

 

13/7-17 kl. 20.00:

Slovan Bratislava vs Lyngby

Brøndby vs VPS

Ferencvaros vs FC Midtjylland

 

20/7-17 kl. 20.00:

Lyngby vs Slovan Bratislava

VPS vs Brøndby

FC Midtjylland vs Ferencvaros

Juventus vs Real Madrid: Optakt til Champions League finalen 2016/17

Juventus har allerede vundet The Double i Italien i år, og kan nu se frem til chancen for det helt store trofæ i Champions League finalen mod de spanske- og regerende Champions League-mestre Real Madrid, lørdag d. 3. juni kl. 20.45.

I denne optakt til årets Champions League finale, ser vi nærmere på begge klubber og de store profiler på de stjernespækkede mandskaber.

 

Juventus

Juventus, som kun har sluppet 28 mål ind i 42 kampe med Buffon på mål i denne sæson, har været fremragende defensivt med forsvarstrio’en Chiellini, Barzagli og Bonucci som den store drivkraft på holdet.

Mario Mandzukic, Gonzalo Higuain og Paolo Dybala udgør også en kompetent offensiv trussel hos Den Gamle Dame fra Torino, så vi har med et italiensk mesterhold at gøre, som både kan angribe og forsvare i absolutte verdensklasse.

Barcelona og Monaco måtte begge lade livet ved hænderne af Massimiliano Allegri og hans Juventus-hold, og dermed har Juve allerede besejret to af Europas førende hold i denne sæson.

Har ikke vundet i 21 år

Juventus har to gange tidligere vundet trofæet med de store ører, men seneste titel i den prestigefyldte klubturnering kom tilbage i 1995/96.

Den Gamle Dame har faktisk ganske triste erfaringer med disse finaler, for i de i alt 8 finaler Juve har spillet i mesterholdenes turnering/Champions League gennem tiderne, er de seks tabt.

 

Real Madrid

Real Madrid har vundet det spanske mesterskab takket være en nærmest overnaturlig offensiv, ført an af særligt Cristiano Ronaldo, som har scoret 35 mål i 41 kampe for Real i denne sæson.

Også Alvaro Morata er en målmager uden lige, og den tidligere Juventus-angriber har i denne sæson storet 18 mål for Real Madrid, heraf tre i Champions League.

Alvaro Morata spillede for Juventus sidst disse to hold mødte hinanden i Champions Leauge-regi for to år siden. Her sejrede Juventus over de to semifinaler, men tabte sidenhen finalen til Barcelona. Fælles for disse tre kampe var dog, at Morata scorede i dem alle. Om han kommer på tavlen igen denne gang må tiden vise, men han har i hvert fald potentialet til at stjæle billedet på Millennium Stadium i Cardiff.

Måltrusler skorter det ikke på hos Los Blancos, men som ofte set før i Real Madrid, er der til gengæld ikke helt styr på forsvaret. I de 40 kampe Keylor Navas har stået for Real Madrid i år, er der scoret ikke færre end 49 mål, hvilket står i skarpt kontrast til Buffons statistikker. Kun syv gange har Navas holdt buret rent for Kongeklubben i år, og selvom Real besidder et verdensklasse forsvar med folk som Sergio Ramos og Dani Carvajal, synes der alligevel at være tydelige mangler.

Sergio Ramos har dog alene den X-Factor som skal til, for at sikre Madrid trofæet i år. Han scorede både i finalesejren i 2013/14 og 15/16 mod Atletico Madrid – to finaler som Real Madrid altså begge vandt.

Historisk aften for Real Madrid?

Billede af Cristiano Ronaldo i aktion for Real Madrid
Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Champions League finalen anno 2017/18 kan meget vel blive en historisk en af slagsen, for Real Madrid har nemlig chancen for at blive den første klub til at vinde Champions League to år i træk.

Kongeklubben gjorde det selvfølgelig også tilbage i 50’erne, hvor Real sejrede fem år i træk i turneringens unge år, men det er altså ikke sket siden 1988/89 og 89/90 at et hold har vundet to år i træk. Dengang hed turneringen Mesterholdenes Turnering, og det var AC Milan med Ruud Gullit, Marco Van Basten og Frank Rijkaard på holdet, som dengang stod for bedriften.

Vinder Real Champions League finalen i år, bliver det ikke kun anden gang i træk, men i alt 12. gang i i alt 15 finaler, at sejren ryger til den spanske storklub.

FCK møder Ajax – her er 1/8-finaler i Europa League

FC København får fornøjelsen af Ajax Amsterdam med Kasper Dolberg og Lasse Schöne i truppen, når der skal spilles Europa League 1/8-finaler i midten af marts.

FCK åbner dobbeltopgøret i København d. 9. marts, og der er returopgør i Amsterdam d. 16. marts.

FCK har to gange tidligere mødt Ajax i europæisk sammenhæng, og begge gang har københavnerne elimineret hollænderne.

Her er de øvrige syv 1/8-finaler i Europa League 2016/17:

Genk – Gent
Olympiakos – Besiktas
Rostov – Manchester United
Lyon – Roma
Schalke – Gladbach
APOEL – Anderlecht
Celta Vigo – Krasnodar

Optakt: Nu starter forårssæsonen i Superligaen

Elleve point adskiller FC København og Brøndby IF i toppen af Superligaen, når der tages hul på forårssæsonen fredag d. 17. februar med opgøret FC Nordsjælland vs Lyngby i Farum Park.

FCK har lagt sig suverænt i spidsen af Superligaen, hvor Ståle Solbakkens tropper endnu er ubesejrede før den 22. spillerunde som åbner foråret. 16 sejre og fem uafgjorte er høsten for et godkendt efterår, og FCK er da også gigantiske favoritter til at snuppe DM-guldet hos bookmakeren bet365 til odds 1.0001.

Brøndby er umiddelbart de eneste realistiske udfordrere netop, men odds 26.00 på Brøndby som danske mestre netop nu, vidner også om, at der er langt op til FCK.

Spil på Superliga-odds hos bet365.dk >>

 

Slutspurt om Top 6-placeringer

Den sande spænding i begyndelsen af foråret bliver selvfølgelig i første omgang, hvilke hold der får sneget sig med i Top 6, og dermed skal spille Mesterskabsspil, og hvilke hold der må i gang med Gruppespillet for at ende i enten nedrykningsspillet eller Europa-kvalifikationen.

Her er samtlige klubber fra FC Midtjylland på tredjepladsen til AGF på 11. pladsen reelt i spil til en plads i Top 6.

FCM har 32 point, mens AGF har 23. Blot ni point adskiller altså 3. – 11. pladsen i Superligaen netop nu, og med fem kampe tilbage af Grundspillet, kan alt endnu ske.

bet365 tilbyder odds på hvilke hold, der når med i Top 6, og de er som følger:

FCK og Brøndby: Odds 1.00

FCM: 1.04

Randers: 1.083

Lyngby: 1.30

SønderjyskE: 1.36

AaB: 2.80

AC Horsens: 3.40

FC Nordsjælland: 6.50

Silkeborg IF: 11.00

AGF: 11.00

OB: 201.00

Esbjerg: 301.00

Viborg: 501.00

Spil på Superliga-odds hos bet365.dk >>

 

FC København stormer mod guldet

FCK har købt fornuftigt ind i vinterens transfervindue, hvor man har hentet spændende profiler til klubben i form af Uros Matic fra Sturm Graz og Nicolaj Thomsen fra Nantes.

Københavnerne har sagt farvel til Thomas Delaney, som er rejst til Werder Bremen, men alle forventer at FCK fortsætte den suveræne stil i foråret og genvinder mesterskabet.

Ind: Uros Matic (Sturm Graz), Nicolaj Thomsen (Nantes)

Ud: Thomas Delaney (Werder Bremen), Per Nilsson (karrierestop), Frederik Bay (Helsingør, leje).

 

Stor udskiftning i Brøndby

Der har været stor udskiftning på Vestegnen i vinterens transfervindue, for ind er kommet fem nye mand, mens Brøndby har sagt farvel til 11 – heriblandt Andrew Hjulsager som er rejst til Celta Vigo.

Hvordan de mange ændringer kommer til at påvirke Brøndby foråret, må vi vente at se, men i hvert fald er Brøndby så godt som sikret en plads i mesterskabsspillet.

Ind: Paulus Arajuuri (Lech Poznan), Adam Larsen Kwarasey (Rosenborg BK), Kevin Mensah (Esbjerg fB), Gregor Sikesek (FC Koper), Zsolt Kalmár (leje, RB Leipzig)

Ud: Elbasan Rashani (Rosenborg), Daniel Stückler (HB Køge), Suk-Young Yun (kontraktudløb), Ariel Nunez (kontrakt ophævet), Mads Juel Andersen (HB Køge, lejeaftale), Martin Albrechtsen (AC Horsens), Mads Toppel (karrierestop), Christian ‘Greko’ Jakobsen (SønderjyskE), Jacob Pryts (leje, Næstved), Marcos Urena (San Jose Earthquakes), Andrew Hjulsager (Celta Vigo)

 

FC Midtjylland på rov i SønderjyskE

Midtjyderne indtager tredjepladsen i vinterpausen, men der er langt op til FCK og en plads i guldkampen. For FCM handler det i høj grad om at sikre sig europæisk deltagelse til næste sæson, og selvfølgelig bygge på i foråret, så man står bedre rustet til kampen mod FCK fra starten af næste sæson.

FCM bør selvfølgelig få en plads i mesterskabsspillet, og til at hjælpe med dét projekt har FCM været på rov i SønderjyskE og hentet tre af sønderjydernes vigtigste spillere; Janus Drachmann, Marc Dal Hende og Simon Kroon.

Patrick Banggaard er rejst til Darmstadt, men udover en række lejeaftaler, har FCM ikke sagt farvel til nævneværdige spillere.

Med den nyindkøbte trio fra Haderslev, skal det blive spændende at se om FCM genfinder formen fra guldsæsonen for et par år siden.

En plads i Top 6 skal det dog blive til – alt andet vil være katastrofalt for uldjyderne.

Ind: Janus Drachmann (SønderjyskE), Marc Dal Hende (SønderjyskE), Simon Kroon (SønderjyskE)

Ud: Zackarias Faour (lejeaftale udløber), Marco Larsen (HB Køge, lejeaftale), Martin Pusic (Sparta Rotterdam, lejeaftale), Anders Hagelskjær (Skive, lejeaftale), Jakub Thomsen (Skive, lejeaftale), Kristoffer Olsson (AIK), Patrick Banggaard (Darmstadt)

 

Randers FC har klassen til Top 6

I Randers har man også haft et forholdsvist beskeden vindue, hvor de nye spændende navne hedder Nikola Djurdjic og Sam Lundholm.

30-årige Djurdjic er hentet hos Partizan Beograd, og bør blive et spændende bekendtskab i Randers-angrebet i foråret, mens Sam Lundholm blot er 22 somre, og kommer til på en lejeaftale fra NEC Nijmegen. Han har tidligere slået sine folder hos AIK Stockholm.

Randers har et rigtigt spændende mandskab, som vi føler underpræsterede en smule i efterårssæsonen. Vi forventer helt sikkert at se Randers i Top 6, når de sidste fem spillerunder af grundspillet er ovre.

Ind: Lucas Haren (HIK), Marcus Mølvadgaard (egne rækker), Nikola Djurdjic (Partizan), Sam Lundholm (NEC Nijmegen, lejeaftale)

Ud: Edgar Babayan (Hobro IK, lejeaftale), Marko Mitrovic (SønderjyskE), Mikael Ishak (Nürnberg), Mandla Masango (SuperSport United, lejeaftale).

 

Oprykkerne fra Lyngby med i kampen

Kun de færreste havde regnet med at se Lyngby overvintre på Superligaens femteplads, men man må give David Nielsen og oprykkerne fra Lyngby, at de har gjort det godt i Superligaen i år.

Spørgsmålet er nu, om Lyngby kan holde kadencen gennem de næste fem kampe, og dermed spille sig i sikkerhedszonen med en plads i Mesterskabsspillet. Det vil give Lyngby endnu en sæson i Superligaen, men skulle det glippe med en fredning, tvivler vi nu alligevel på at Lyngby bliver nedrykningstruet i år.

Det var et stille vindue i Lyngby, som måske har haft lidt ondt i pengepungen på det seneste, og snakken om en ny storinvestor i klubben, synes at blive mindre og mindre konkret.

David Nielsen råder stadig over en spændende trup, som virkeligt har imponeret stort i efteråret, så måske behøver den karismatiske Lyngby-træner heller ikke de store forstærkninger netop nu.

Lyngby er bestemt en kandidat til en plads i Mesterskabsspillet, men skal dog på udebane mod både FCM og Brøndby inden det hele er afgjort med 26. spillerunde. Det kan sagtens glippe for Lyngby, som kommer til at krige pladsen hjem. bet365 giver kun odds 1.30 på Lyngby, hvilket virker alt for lavt.

Ind: David Boysen (kontraktfri)

Ud: Jesper Blicher (kontraktudløb), Frederik Gytkjær (Haugesund), Philip Rasmussen (Oklahoma), Mads Gabel (Fremad Amager), Mads Nordam (Fremad Amager)

 

SønderjyskE sælger trio og henter Simon Poulsen

Sidste sæsons sølvvindere har ikke helt formået at følge trop på den flotte sæson i 2015/16, men ligger dog stadig lunt i feltet til at snuppe en plads i Top 6.

SønderjyskE har sagt farvel til Tommy Bechmann, som har valgt at indstille karrieren, og derudover er den stærke trio bestående af Marc Dal Hende, Simon Kroon og Janus Drachmann alle rejst til rivalerne fra FC Midtjylland.

Til gengæld har sønderjyderne selv været på rov rundt omkring, og har bl.a. forstærket sig med Marko Mitrovic fra Randers, Christian Jakobsen fra Brøndby og selvfølgelig Simon Poulsen fra PSV Eindhoven, som efter ni år i udlandet nu vender hjem til hvor det hele begyndte.

SønderjyskE giver odds 1.36 for en plads i Top 6, og det virker i vores optik som et bedre bud end f.eks. Lyngby. Dog kan foråret også ende som en fuser for SønderjyskE, som måske kan komme til at savne den stærke trio som nu er rejst til Herning.

Ind:  Jeppe Simonsen (HB Køge, lejeretur), Silas Songani (lejeretur, FC Sydvest), Teit Jacobsen (HB Torshavn), Marko Mitrovic (Randers FC), Christian ‘Greko’ Jakobsen (Brøndby IF), Eggert Jonsson (Fleetwood Town), Nicholas Marfelt (FC Helsingør), Simon Poulsen (PSV)

Ud: Erik Nissen (kontraktudløb), Tommy Bechmann (karrierestop), Emmanuel Okwi (kontrakt ophævet), Marc Dal Hende (FC Midtjylland), Janus Drachmann (FC Midtjylland), Simon Kroon (FC Midtjylland)

 

Kvalitet fremfor kvantitet i AaB

Året var kun ét døgn gammelt, da AaB annoncerede ansættelsen af Morten Wieghorst som ny cheftræner i Aalborg.

AaB lavede kun 21 mål i sæsonens første 21 kampe, hvilket gør AaBs angreb til det tredjedårligste i Superligaen i år indtil nu. Kun overgået af OB med 16 mål og Lyngby med 20, har AaB altså scoret færrest mål i sine kampe, men det bliver der måske rettet op på nu.

AaB har ikke handlet stort ind i vinduet, men syntes derimod at satse på ordsproget: “Kvalitet fremfor kvantitet”. I hvert fald er der kun hentet to nye spillere i form af den 27-årige angriber Jakub Sylvestr, som kommer til fra FC Nürnberg samt keeperen Ivan Lucic, som skifter Championship-klubben Bristol City ud med Superligaen i Aalborg for resten af sæsonen på en lejeaftale.

AaB giver et flot odds 2.80 for en plads i Top 6, og det forstår man umiddelbart godt. Wieghorst står overfor en frisk start med AaB-holdet, og det kan svinge begge veje. Dog synes vi igen at AaB til odds 2.80 virker mere spændende end f.eks. Lyngby til odds 1.30.

Ind: Jakub Sylvestr (FC Nürnberg), Ivan Lucic (Lejeaftale, Bristol City)

Ud: Carsten Christensen (stoppet karrieren)

 

FC Nordsjællands unge drenge

Vi kender forretningsmodellen; det handler om unge talenter i Farum, og der skal helst købes billigt og sælges dyrt.

Det betyder også, at der gives chancer til mange unge spillere på Farum Park, og det er naturligvis prisværdigt og charmerende at følge. Det er dog tydeligt på kvaliteten af FCNs spil, at mange af spillerne stadig mangler en del for at kunne sende FCN til tops i tabellen.

FC Nordsjælland har haft et roligt vindue, hvor man har hentet Zackarias Faour hos Manchester City på en lejeaftale, mens der også er skrevet kontrakt med den kontraktløse Patrick Da Silva.

Umiddelbart har vi ikke den store fidus til FCN i denne sæson, og foråret kan blive langt og sejt for det unge FCN-mandskab, som vi spår kommer til at mangle erfaring. En plads i Top 6 tror vi umiddelbart ikke på i denne sæson.

Ind: Patrick Da Silva (kontraktfri), Zackarias Faour (lejeaftale, Manchester City)

Ud: Dominic Oduro (Seattle Sounders), Divine Naah (lejeaftale ophævet)

 

AC Horsens får svært forår

AC Horsens havde store problemer med at slå IF Lyseng i DBU Pokalen tidligere på sæsonen, og her imponerede Mikkel Qvist tilsyneladende så meget for Lyseng, at AC Horsens måtte have ham på lønningslisten.

Derudover har Horsens hentet Martin Albrechtsen i Brøndby, som bør blive en kvalitetsforstærkning hos midtjyderne. Hvis han altså bliver sine skader kvit. Horsens har også været på rov på den anden side af atlanten, hvor der er blevet sendt bud efter den 30-årige keeper Steve Clark. Han vogtede tidligere målet i Columbus Crew.

Bo Henriksen har gang i noget af det helt rigtige i Horsens, men er truppen bred og god nok til en plads blandt landets seks bedste? Vi kommer med et pessimistisk “nej”, og dømmer Horsens til en plads i gruppespillet efter 26. spillerunde.

Ind: Mikkel Qvist (IF Lyseng), Martin Albrechtsen (Brøndby IF), Elfar Freyr Helgason (Breidablik FC, leje), Steve Clark (Columbus Crew)

Ud: Doneil Henry (lejeretur, West Ham), Jacob Berthelsen (kontraktudløb), Patryk Wolanski (kontraktudløb)

 

AGF med historisk stille vindue

AGF har gennem årene haft for vane at skifte størstedelen af startelleveren og cheftræneren ud i nærmest hvert eneste transfervindue. Denne gang har aarhusianerne forsøgt sig med en ny opskrift, nemlig kontinuitet.

Der er faktisk kun hentet én ny mand ind på Fredensvang hos AGF, og det drejer sig om den nu tidligere Viborg-anfører Mikkel Rask.

Den 33-årige forsvarsklippe er hentet ind som erstatning for amerikaneren A. J. Soares, som pludselig måtte indstille karrieren grundet en tragisk hovedskade. Derudover har AGF opsagt kontrakten med et ungt talent, og det må siges at være et historisk stille vindue i AGF.

Glen Riddersholm tror på sit hold, og det gør vi umiddelbart også. Vi så masser af kvalitet i dette AGF-hold i efteråret, og til odds 11.00 bør AGF gives et skud for en placering i Top 6.

Det er klubbens målsætning af opnå, og AGF har et udmærket kampprogram de næste fem runder til at hente 9, 10, 11, 12 eller måske endda 15 point, hvis tingene for alvor flasker sig hos De Hvii’e. Bevares, det gør det sjældent, men til odds 11.00 synes vi det er et skud værd.

 

Peter Sørensen gør det godt i Silkeborg

Det sidste realistiske bud på et hold i Top 6 er Peter Sørensens Silkeborg. Her er der heller ikke handlet stort ind i vinduet, hvor Rubio Rubin er eneste nye mand i truppen. Den 20-årige amerikaner har tidligere slået sine folder i FC Utrecht, men nu har karrieren brug for et friskt pust, og det skal komme i Silkeborg.

Silkeborg lignede længe en sikker nedrykker i efteråret, men pludselig tog en vis herre ved de rødblusede og pointene begyndte at vælte ind på kontoen. Nu er Silkeborg med i kampen om en Top 6 placering, men om de ender med at indfri billetten, er nok mere tvivlsomt.

Silkeborgs trup er desværre tyndt besat på mange pladser, og enhver skade eller karantæne i den foretrukne startellever kan mærkes hos Peter Sørensen.

Vi anerkender Silkeborgs flotte efterår, men vi tror desværre klubben ender i den tunge ende af tabellen, når sæsonen er omme.

Ind: Rubio Rubin (kontraktløs)

Ud: Marcus Solberg (Fjölnir), Emil Lyng (kontraktudløb), Kristian Fæste (stopper karrieren), Nicolaj Køhlert (kontrakt ophævet), Martin Thomsen (kontrakt ophævet), Niels Bisp (kontrakt ophævet)

 

Løbet er kørt for Esbjerg, OB og Viborg

Esbjerg, OB og Viborg er tæt på ude af løbet om en plads i Top 6. Kun den matematiske chance består reelt endnu, for det er højest utænkeligt at ét af disse tre hold vinder samtlige fem kampe i streg i den resterende del af grundspillet.

Skulle det ske, kan man score odds 201.00 på OB, 301.00 på Esbjerg og 501.00 på Viborg, hvis det samtidigt udløser en plads i Top 6.

Alle tre klubber har været i gang på transfermarkedet i vinters, men i vores optik er de alle kommet ud af vinduet – i bedste fald – status quo.

Viborg har mistet den vigtige anfører Mikkel Rask i det centrale forsvar til rivalerne fra AGF, og umiddelbart ikke forstærket sig med navne der bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.

Det samme er tilfældet i OB, som har solgt Mohamed El Makrini til Roda. Det har ikke vakt jubel hos De Striwede fans, hvor mange så El Makrini som den vigtigste brik på holdet i øjeblikket.

Esbjerg har lavet et par spændende satsninger i vinduet med flere lejeaftaler. Den slags kan altid gå både godt og skidt, men som regel gør lejede spillere sig bedst i et i forvejen stærkt kollektiv, og dét kan man ikke just kalde Esbjerg i øjeblikket.

Vestjyderne har været ude i stiv blæsevejr gennem de seneste 12-18 måneder, og umiddelbart ser stormen ikke ud til at lægge sig lige med det første på Vestkysten. Vi er i hvert fald ikke overbeviste.

 

Kan de danske klubber spille sig i gruppespillet?

Vi går en ufatteligt spændende uge i møde, set med danske fodboldbriller, for i denne uge tager vi nemlig hul på sidste kvalifikationsrunde i både Europa League og Champions League, og Danmark har fire hold med i turneringerne.

Dansk fodbold har altså for første gang nogensinde chancen for at deltage med hele fire hold i de to store europæiske klubturneringers gruppespil i denne sæson, og presset hviler på skuldrene af FC København, FC Midtjylland, Brøndby og SønderjyskE.

Se odds på de danske hold i Europa >>

 

FCK vs Apoel Nicosia

FCKVi lægger fra land med de danske mestre fra FC København, som stadig øjner chancen for en plads i Champions Leagues gruppespil.

FCK lagde fra land i kvalifikationen med en samlet 9-0 sejr over nordirske Crusaders, som aldrig udgjorde nogen trussel mod Løverne.

Herefter ventede Astra Giurgiu fra Rumænien i næste runde, og efter 1-1 i den første kamp i Rumænien, vandt FCK stensikkert 3-0 i Parken og avancerede med 4-1 samlet.

Nu skal FCK op mod Apoel Nicosia, som købehavnerne også havde fornøjelsen af i 2009-udgaven af Champions League-kvalifikationen. Dengang vandt FCK i Parken med 1-0, men tabte efterfølgende med 3-1 på Cypern og kom derfor ikke med i Champions Leagues gruppespil dét år.

Apoel er videre til sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet takket været en sejr over Rosenborg i sidste runde, hvor den første kamp i Norge sluttede 2-1 til nordmændene. Herefter blev vi vidner til et vaskeægte drama på Cypern, hvor Apoel i kampens 90. minut scorede til 1-0. Herefter faldt Rosenborg sammen, og kampen sluttede med hele 3-0 til Apoel. Alle tre mål scoret efter de 90 minutter var rendt ud.

 

FCK har gode chancer mod Apoel

FCK har særdeles gode chancer denne gang, for mens Løverne hamrer derud af i Superligaen – hvor man netop nu er ubesejret med fire sejre og én uafgjort – er den cypriotiske liga ikke startet endnu.

Apoel Nicosia var i kamp for godt en uge siden i den cypriotiske Super Cup, hvor man tabte 1-2 til Apollon Limassol.

Første kamp spilles i aften i Parken (tirsdag d. 16. august kl. 20.45), og der er returkamp på Cypern d. 24. august kl. 20.45.

 

Brøndby vs Panathinaikos

Brondby_IFOgså FCKs ærkerivaler fra Brøndby melder sig ind i kampen om Europa-billetter i år, hvor Vestegnens stolthed skal op mod græske Panathinaikos.

Det bliver Brøndbys første møde med det græske hold nogensinde, og vi er spændt på hvad vi kan forvente os af Zornigers mandskab i denne duel.

Brøndby er flyvende i Superligaen, hvor man netop nu er nummer to, og stadig er ubesejret i sæsonen med tre sejre og to uafgjorte.

Brøndbyerne lagde fra land i Europa League-kvalifikationen med en samlet 10-1 sejr over Valur fra Island, hvor Brøndby vandt returkampen med 6-0 på Vestegnen.

Herefter fulgte en mandfolkepræstation mod Hertha Berlin, hvor Brøndby tabte det første opgør i Tyskland med 1-0. Hjemme på Brøndby Stadion imponerede Teemu Pukki med et hattrick og sikrede dermed Brøndby en 3-1 sejr.

 

Rasmus Thelander er med for Panathinaikos

Panathinaikos indtrådte i Europa League-kvalifikationens anden runde, og har derfor kun været i kamp i én runde. Her mødte grækerne svenske AIK, og efter en 0-2 sejr til Panathinaikos i Stockholm, var det en form sag at køre en 1-0 sejr hjem på hjemmebanen i returopgøret.

Den græske liga er endnu ikke startet, og Panathinaikos har derfor ikke mange betydningsfulde kampe i benene. Den seneste træningskamp mod Zwolle blev dog vundet med hele 4-0, så det tyder på et stærkt græsk hold, Brøndby skal op i mod.

I den græske trup finder vi iøvrigt danske Rasmus Thelander, som tidligere har slået sine folder i Superligaen for AaB.

Brøndby åbner dobbelt-headeren mod Panathinaikos på udebane d. 18. august kl. 20.00, og der er returkamp i Brøndby d. 25. august kl. 19.00.

 

FC Midtjylland vs Osmanlispor

FC MidtjyllandEt af de bedste bud på dansk avancement er formentlig FC Midtjylland, som skal op imod et af de – i Danmark – mere ukendte tyrkiske hold.

Osmanlispor hed tidligere Ankaraspor, og har da også hjemme i Tyrkiets næststørste by Ankara.

Osmanlispor tog sig af femtepladsen i den tyrkiske Süper Lig i sidste sæson, hvilket i øvrigt var én placering bedre end storklubben Galatasaray.

FCM har haft en nem vej til denne kvalifikationsrunde, hvor Ulvene i første runde i to “sommerkampe” mod Suduva fra Litauen gik videre med to 1-0 sejre.

I næste runde havde FCM igen held i lodtrækningen, hvor det blev til FC Vaduz fra Liechtenstein, som heller ikke voldte midtjyderne store problemer. Efter 3-0 på Heden, tog FCM til Liechtenstein og bragte sig foran 0-2 i returen. Dog så FCM også rødt i det opgør, og med en samlet 5-0 føring på måltavlen, slap Ulvene gaspedalen en smule, hvorefter Vaduz fik udlignet til 2-2.

 

Hvor stærke er FCM reelt i øjeblikket?

Nu venter den første rigtige styrkeprøve for FC Midtjylland i form af Osmanlispor, som har fundet vej til tredje kvalifikationsrunde via sejre over Zimbru fra Moldova og Nomme JK Kalju fra Estland.

I første runde mod Zimbru vandt Osmanlispor nemt 7-2 samlet, mens man vandt 3-0 samlet over esterne.

Den tyrkiske liga er endnu ikke startet, og Osmanlispor har angiveligt ikke samme kampform som FCM i øjeblikket, hvilket kan blive jydernes fordel.

FCM åbner opgøret mod tyrkerne på hjemmebane torsdag d. 18. august kl. 18.30, og der er returkamp i Ankara, Tyrkiet d. 25. august kl. 20.00.

 

SønderjyskE vs Sparta Prag

SønderjyskESønderjyskE er fjerde og sidste danske hold med chancen for en plads i gruppespillet i denne sæson. Det er sønderjydernes første korstog i Europa nogensinde, og man må sige det er gået over alt forventning indtil videre.

Her eliminerede SønderjyskE i første runde Strømsgodset fra Norge. Sønderjyderne vandt først 2-1 hjemme, og i returopgøret lignede det længe, at kampen var på vej i straffe efter Strømsgodset havde vundet ordinær spilletid med 2-1.

Heldigvis dukkede Troels Kløve op i det 120. spilleminut og sikrede en 2-2 scoring, som lukkede kampen.

I næste runde slog SønderjyskE Zaglebie Lubin fra Polen med 3-2 samlet, hvor det blev til dansk 1-2 sejr på udebane i første opgør.

 

Skidt kørende i Superligaen

Bedømt på SønderjyskE form i Superligaen, er der dog ikke umiddelbart nogen grund til at tro mødet med Sparta Prag i playoff-runden ender positivt set med danske øjne. SønderjyskE har nemlig stadig sæsonens første sejr til gode efter fem kampe, hvor det er blevet til tre nederlag og kun tre scorede mål.

Vi spår Sønderjyske svære kår mod Sparta Prag, fordi i modsætning til de tre andre danske klubber, skal Sønderjyske op mod et hold, der allerede er i gang med den hjemlige sæson.

I Tjekkiet er Sparta Prag nummer to, hvor man også sluttede i sidste sæson, efter tre kampe, og her er det blevet til to sejre og en uafgjort.

Sparta Prag har også været i kamp i Champions League-kvalifikationen tidligere på sommeren, hvor det blev til exit efter et møde med rumænske Steaua Bukarest. Efter 1-1 i Prag vandt Steaua 2-0 hjemme i Bukarest, og derfor er Sparta Prag nu henvist til kampen om Europa Leagues gruppespil.

SønderjyskE åbner ballet mod tjekkerne hjemme i Haderslev d. 18. august kl. 18.15, og en uge senere – d. 25. august – er der returopgør kl. 20.00 i Tjekkiet.

De danske hold kan følges på diverse TV-kanaler, som viser nogle af kampene. Du kan se hvilke kampe der vises i vores oversigt over sport i TV.

Vi er klar til EM-kvartfinalerne i Frankrig

Fodbold EM i Frankrig brager derudaf, og vi er nu klar til kvartfinalerne, hvor de fleste af de største favoritter stadig er med.

Dog har vi sagt farvel til England, som ikke kunne sende Island hjem fra Frankrig. Dét kan værtsnationen måske, hvilket vi får svaret på søndag d. 3. juli.

Hos Odds.dk har man begået glimrende optakter til samtlige kampe ved EM 2016, og her er man således også klar med odds-optakter til alle fire kvartfinaler.

Her kan du læse meget mere om kampene fra torsdag d. 30. juni – søndag d. 3. juli, hvor der hver dag afvikles en kvartfinale kl. 21.00.

Her er kvartfinalerne ved EM 2016

Kvartfinale 1: Polen vs Portugal

Spilles torsdag d. 30. juni kl. 21.00. Vises på DR1.

Kvartfinale 2: Wales vs Belgien

Spilles fredag d. 1. juli kl. 21.00. Vises på TV2.

Kvartfinale 3: Tyskland vs Italien

Spilles lørdag d. 2. juli kl. 21.00. Vises på TV2.

Kvartfinale 4: Frankrig vs Island

Spilles søndag d. 3. juli kl. 21.00. Vises på DR1.

Følg EM 2016 på Livescore.dk

De nationale ligaer er gået på sommerferie, og vi er nu klar til EM 2016 i fodbold, som løber af stablen i Frankrig fra d. 10. juni til d. 10. juli.

Du kan følge EM 2016-kampene direkte på dansk fjernsyn på DR1, DR3, TV2 og TV2 Sport, men du kan selvfølgelig også følge EM i Frankrig her på Livescore.dk på din telefon, tablet eller på din PC, hvis du er på farten og ikke lige har adgang til de TV-kanaler, som viser kampene.

På livescore.dk dækker vi samtlige EM-kampe ved slutrunden i Frankrig – hele vejen fra åbningskampen mellem Frankrig og Rumænien d. 10. juni til finalen en måned senere. Vi opdaterer løbende stillingen i grupperne, topscorerlisten samt statistik over gule og røde kort.

Du kan se det komplette EM 2016 kampprogram her.

 

EM-stillingerne opdateres øjeblikket

Hvis du leder efter stillingen i en EM-kamp eller stillingen i EM-grupperne, kan du altid finde den opdaterede stilling her på Livescore.dk. Vores EM livescore-service opdateres nemlig real time, hvilket betyder, at du som regel vil kunne se en scoring tikke ind på din telefon, før den rent faktisk vises i en live TV-transmission.

Det skyldes at TV-signaler altid sendes med få sekunders forsinkelse, mens vores leverandører af data fra kampene sidder klar på stadion, og omgående sender dataen videre til dig i samme øjeblik som hændelserne i kampene finder sted.

Vi opdaterer naturligvis også stillingen i EM-grupperne umiddelbart efter kampene, så du altid har den nyeste stilling lige ved hånden.

Det samme gør sig gældende for kampprogrammet, hvor du hele vejen igennem EM kan se, hvem der møder hvem i den næste kamp, men også hele vejen til finalen. Her kan du se alle kampenes spilletidspunkter, så du ikke risikerer at planlægge en aften hos din svigerfamilie, mens der er EM på TV-skærmen.

Tilbage er der kun at ønske alle vores læsere en fantastisk sommer og et stort EM med masser af mål.

Optakt: Superligaen forår 2016

Superliga_AlkaSuperligaen vender tilbage i slutningen af februar måned, når første spillerunde i foråret sættes igang d. 26 februar på Tre-for Park i Odense, når OB og AGF tørner sammen.

Vinterpausen betyder ofte en del rokeringer i trupperne, fordi klubberne justere deres målsætninger og andet til og derfor har behov for at sælge eller købe i forbindelse med januars transfer vindue.

Vi kigger frem mod Superligaen starter igen i denne artikel, og herunder kan du se odds på en række Superliga-væddemål hos Bet365.

Odds på Superligaen hos Bet365 >>

* Få op til 1000 kr. betting bonus hos Bet365

 

Kun en nedrykker

Denne sæson i superligaen er lidt speciel, fordi der kun vil være én nedrykker fra Superligaen, da turneringen fra næste sæson bliver udvidet med to hold, så antallet af hold kommer op på 14 hold.

Derfor vil det være ekstra surt at ryge ud i netop denne sæson. Lige nu ligger det til at det er sensationsholdet fra sidste sæson Hobro der må en tur ned i 1 division igen, men der er intet der er afgjort og Esbjerg, som lige nu ligger næstsidst har kun fem points ned til Hobro, og kan på ingen måde se sig fri for at være en del af den kamp.

 

Er Viborg og AGF fredet?

AGF_logoDer er lidt længere op til de næste hold i tabellen, hvor både Viborg og AGF ligger med 21 points.

De burde begge to være fri for nedrykning, men en stime på et par dårlige kampe, så kan de hurtigt være tilbage i suppedasen.

Det mest interessante der er sket for denne gruppe af hold, er at AGF noget overraskende valgte at fyre Morten Wieghorst og i stedet har de ansat FC Midtjyllands tidligere guldtræner Glen Riddersholm. Spændende hvor lang snor Riddersholm får i Århus?

Se odds på Superliga-nedrykkerne >>

 

Ingenmandsland

FC Nordsjælland, OB og Randers er gruppen af hold der lige nu befinder sig lidt i ingenmandsland, de er langt væk fra nedrykningsstregen, men omvendt er de heller ikke helt tæt på at være en del af toppen, sådan for alvor i hvert fald.

fcn_logoFCN ligger nederst af de tre hold, og bør med deres 12 points ned til stregen aldrig komme i problemer, selvom de har solgt deres topscorer Bruninho til Kina. Der sker mange spændende ting i Nordsjælland og blandt andet er klubben også blevet opkøbt af en række investorer med britiske Tom Vernon i spidsen, det har blandt andet betydet at Kasper Hjulmand er tilbage i trænersædet. Mon ikke der bliver oprustet lidt inden januar bliver til februar?

OB_logoI OB sker der også ting og sager, og selvom klubben anser sig selv, som værende en af bedre i Superligaen, har de i nogle år efterhånden, ikke fået forløst dette potentiale og igen år ser det ud til at det bliver en blød mellemvare, med deres aktuelle placering. De to største salgsobjekter er blevet afsat i januar, Rasmus Falk flyver til FCK til sommer uden at OB får en eneste krone for landsholdsbobleren, og problembarnet Emil Larsen er solgt til USA og MLS Soccer League.

Spændende om Kent Nielsen får noget ind allerede i januar, eller om fynboerne klare sig med det de har og nøjes med at det nok ikke bliver til mere end den syvendeplads de ligger på nu.

Randers_FC_logoRanders er holdet alle hader at spille i mod og igen i denne sæson har de vist sig, som værende et hold, der er svært at bryde ned. De mangler de sidste marginaler for at spille med fast i toppen, men når de rammer momentum kan de blive et meget farligt hold i forhold til medaljekampen. De har ikke noget i mod at komme fra baghjul, og med et par sejre fra starten af foråret, så er de pludselig med, hvor det er rigtig sjovt. Truppen har profilerne til at kunne afgøre de tætte kampe.

Randers har også benyttet pausen til at skifte ud på et par centrale pladser uden for banen, da de har ansat Michael Gravgaard som ny direktør. Gravgaard er en mand med ambitioner og et godt forår kunne godt booste Randers til en spændende sommer med masser aktivitet.

 

Subtoppen

Der ligger tre hold, som alle lige nu kæmper om at få lov at udfordre de to hold helt i toppen af Superligaen i foråret. Brøndby, overraskelsen SønderjyskE og mestrene fra FC Midtjylland.

Alle tre hold ligger inden for to points af hinanden og derfor vil nøgleordet for de tre være stabilitet, hvis det skal blive til mere end en kedelig plads lige uden for medaljerne.

Brondby_IFBrøndby ligger lige nu med 29 points og er seks points efter FCK på førstepladsen. Selvom seks points ikke lyder af så meget, så er det alligevel en del, for et hold som kæmper med at finde en stabil rytme i deres resultater.

Holdet fra vestegnen har allerede sat for mange points over styr på hjemmebane og skal holdet melde sig ind i guldkampen, vil det kræve en del udesejre og maksimum points på hjemmebane.

Der har været en del udskiftninger i de blågules trup, hvor der har været nogle overskydende spillere der skulle ud af vagten, den anden vej er der kommet to angribere indtil videre og det skal blive spændende om Brøndby finder målet oftere i foråret.

SønderjyskESønderjyskE er den store overraskelse i Superligaen. Efter holdet i sommers mistede deres succestræner Lars Søndergaard til Aab, hev de det noget mere ubeskrevet blad Jakob Michelsen ind og han har med den tilbageværende trænerstab leveret et solidt stykke arbejde, som har bragt sønderjyderne helt op på en fjerdeplads i Superligaen og 31 points inden foråret. SønderjyskE har ikke de helt store stjerne, og fundamentet på holdet er stenhårdt arbejde, skarpe dødbolde og kontringer. Det har virket en sådan grad at selvtilliden er vokset i truppen og det har medført i nogle kampe at SønderjyskE har spillet flot fodbold, hvilket nok har overrasket de fleste hold. Meget spændende om de sønderjyske underdogs kan holde dampen oppe og blive ved med at drille alle hold og dermed holde sig inde i kampen om en medalje og dermed europæisk fodbold til næste sæson.

FC MidtjyllandMestrene fra FC Midtjylland ligger lige nu placeret på tredjepladsen i Superligaen, de er tre og fire points efter nummer to Aab og nummer et FCK. Midtjyderne har bestemt holdet til at kunne gentage sidste sæsons mesterskab, men har i efteråret lidt været plaget af de mange ekstra kampe der har været i forbindelse med deres europæiske eventyr, som nu har kastet en 1/16 dels finale i Europa League af sig mod selveste Manchester United. FCM har forstærket truppen i angrebet i vinterens transfervindue med den tjekkeiske landsholdsangriber Vaclav Kadlec. En signing, der normalt ville ligge over Superligaen niveau, men altså er blevet muligt qua FCMs ambitioner og præstationer. Midtjylland skal i foråret ud og bevise at de kan spille op med FCK, som er holdet der skal slås, hvis mesterskabet skal i hus igen. Det ligner medaljer til midtjyderne, spørgsmålet er bare af hvilken karat de skal være?

 

Mesterskabsfavoritterne

Inden starten på forårssæonen er der to hold der har skilt sig lidt ud fra resten i Superligaen, Aab og FCK. De to hold er kun adskilt af ét point i tabellen.

aab_logoAab er holdet alle sympatisere med på mange punkter, de har formået, endnu en gang at skabe et slagkraftigt hold, med udgangspunkt i egne talenter, som nogle af største bidragsydere. De vandt mesterskabet i 2014, med samme opskrift, hvor de spillede en dynamisk omgang fodbold, og som alle hold havde svært ved håndtere, fordi der kom mål fra flere spillere.

I år har de også Superligaens topscorer, Lukas Spalvis, som ham der afgører kampene, når det står og kan tippe begge veje. En slags X-faktor på et i forvejen godt hold, kan vi kalde ham.

Holdets nye træner Lars Søndergaard der kom til i sommers, som afløser for Kent Nielsen, har virkelig formået at samle de tråde op, Nielsen havde lagt ud og det ser lovende ud for nordjyderne til foråret, hvor de ligner den oplagte  førsteudfordrer til FCK i tabellen.

FCKFC København er holdet der skal slås, hvis de andre hold i toppen ønsker at blive mestre, selvom de lige nu kun er et point foran Aab, så har københavnerne set stærke ud i efteråret og det virker til at det kommer til at fortsætte i foråret. Man har kun sagt farvel til Daniel Amartey, som er sendt til Leicester City, FCK reagerede dog hurtigt hentede i stedet den svenske landsholdforsvare Erik Johanssen, som erstatning. FCK har Superligaen stærkeste trup, og deres største fjende er umiddelbart dem selv, i forhold til at vinde mesterskabet. De andre hold vil gøre alt for at jage dem, men FCK har, hvis de undgår skader og formkrise, hvad der skal til for at holde hele vejen.

Det er heller ikke utænkeligt at hovedstadsholdet handler yderligere i januars transfervindue.

Se alle Superliga-odds hos Bet365 >>

 

bet365-580x330

OPTAKT: Champions Leagues ottendedels finaler

Champions_League_Logo_Livescore

Der er kun lidt under en måned til Champions League-bolden igen, og som det altid er med Champions League efter nytår, så er det knockout-runderne der skal igang og vinderen af den mest prestigefyldte klubturnering skal findes i maj måned, hvor finalen spilles på legendariske San Siro i Milano, Italien.

I denne artikel vil vi tage et kig på de mest interessant opgør der venter i første knockout-runde også kaldet ottendedels finalerne.

 

Arsenal – FC Barcelona

En rematch af Champions League finalen i 2006, hvor Barcelona vandt titlen med en 2-1 sejr.

Siden har de to hold mødtes flere gange på forskellige stadier af turneringen, hvor det altid har været underholdende. Denne sæsons møde i mellem de storklubber tegner dog mere spændende end længe set. Arsenal er igen at finde på toppen af Premier League, og med et hold, som holder højt niveau på alle pladser, og så er Petr Cech i målet, som kom til i sommer, fra Chelsea, måske forskellen på den her sæson og de sidste par sæsoner, hvor det kun er blevet lige ved og næsten.

Cech holdet et højt stabilt niveau og skaber tryghed hele vejen op igennem Arsenals hold, så de offensive profil kan få den nødvendige frihed til at skabe de mange chancer, som de har gjort i denne sæson.

FC Barcelona er som altid at finde blandt favoritterne både til det spanske mesterskab, men også til at komme til tops i Champions League, som de er forsvarende mestre i. Barcelona var igennem et transferforbud i hele 2015, hvorfor de efter d. 1 januar har fået tilgang af den tyrkiske troldmand Arda Turan, som de ellers lavede en handel om i sommers. Turan forstærker en, i forvejen skræmmende offensiv, førte an af Leo Messi, Luis Suarez og Neymar Jr. som scorer mål på samlebånd.

Arsenal havde en del problemer i dette års gruppespil, da de måtte helt frem til sidste spillerunde, hvor englænderne skulle ud og hente en sejr, på minimum to mål i en svær udekamp mod græske Olympiakos for at komme videre. Dette lykkedes og nu er Arsenal pludselig en darkhorse til at komme langt i CL. Barcelona var suveræne, de vandt deres gruppe med fire sejre og to uafgjorte kampe, hvor de kun lukkede 4 mål ind.

Favoritten til at gå videre er uden tvivl Barcelona og hos Bet365, kan du lige nu finde odds 1,2 på spanierne, mens Arsenal er helt oppe i odds 4,33 for at de kvalificerer sig videre til næste runde.

Se odds på Arsenal – Barcelona hos Bet365.

 

Juventus – Bayern München

Vel det største brag der er at finde i ottendedels finalerne. Sidste års finalister fra Juventus i mod mægtige Bayern München, har været i minimum semifinalen i CL de seneste fem sæsoner. Det bliver to stilarter der mødes, med den stramme og lidt mere defensivt orienterede italiensk spillestil, mod den mere dynamiske og offensivt indstillet tyske spillestil. Juventus ligger aktuelt på en andenplads i den italienske Serie A og var i CL gruppespillet sammen med Machester City rimelig sikre kort til videre avancement. Holdet drives frem af det unge franske håb Paul Pogba, som har de sidste par sæsoner har udviklet sig til en verdenstjerne, som er eftertragtet af flere af Europas storklubber. Derudover har Juventus et bundrutineret forsvar, som hjælpes godt på vej af evigt unge Gianluigi Buffon i målet.

Bayern München er på tredje sæson med Pep Guardiola som træner og igen i år ligger sydtyskerne til at vinde Bundesligaen suverænt. Ligeså suveræne var de i CL gruppespillet hvor det blev til 5 sejre og et nederlag, og en målscorer på 19-3. Holdet er en rigtig god blanding af unge spillere, spillere i deres prime og et par rutineret spillere til at holde sammen på det hele. Pep Guardiola har formået at få inkorporeret sin meget boldbesiddende spillestil ind i tyskernes meget  dynamiske spillestil, hvilket gør dem meget svære at slå. Verdensklasse spillerne hober sig nærmest op på alle positionerne og bredden er enorm hos tyskerne. I målet styrer Manuel Neuer som mpske verdensbedste keeper lige nu. I forsvaret er der unge folk som David Alaba, Juan Bernat bakket op af Philippe Lahm og Jerome Boateng. I sommers supplerede Bayern deres i forvejen stærke midtbane med Arturo Vidal fra netop Juventus og han er gået direkte ind på holdet. Juventus’s forsvar får rigeligt at se til med Thomas Müller og Robert  Lewandowski, to er Europas mest effektive angribere i denne sæson.

Hvis man tror på en overraskelse over to kampe, giver Juvetus lige nu odds 3,75 hos Bet365 for at gå videre til næste runde, i mens Bayern er pæne favoritter og der må man nøjes med odds 1,25, hvis tyskerne slår italierne ud af turneringen.

Se odds på Juventus – Bayern München hos Bet365.

 

PSG-Chelsea

Det sidste opgør vi kommer til at rette vores fokus i mod i denne omgang er et opgør i mellem top klubber, der er på vej i hver sin retning. PSG har de senere år investeret kraftigt i spillertruppen og sat ambitionerne helt op på højeste hylde, de vil vinde Champions League! De fører lige nu den franske liga suverænt og får ikke meget modstand generelt inden for de franske grænser. PSG var placeret i gruppe A sammen med Real Madrid og de to storhold, cruisede videre til knockout-fasen uden problemer. Holdets ubestridte stjerne er svenske Zlatan Ibrahimovic, som bomber mål ind på samlebånd, han er alene i den franske liga noteret for 16 mål i blot 16 kampe. Derudover er holdet solidt best på mange poster, hvor blandt andet Marco Veratti huserer på midtbanen sammen med Angel Di Maria.

Chelsea er en underlig størrelse i denne sæson. Et elendigt efterår i Premier League og et fornuftigt gruppe spil i CL. Resultaterne i PL kom i sidste ende til at koste den karismatiske manager Jose Mourinho jobbet. Chelsea ligger aktuelt på en 14. plads i PL og har kun fire points ned til nedrykningsstregen. Spændende at se hvordan de griber ottendedelsfinalerne an, hvis de fortsat er en del af nedrykningskampen midten af februar. Holdet må siges at have haft en form for identitets krise og flere af stjernerne der har skulle bære holdet har bare ikke fungeret optimalt.

Eden Hazard var suveræn i sidste sæson, men i denne sæson har han ikke scoret et eneste mål og kun lavet 2 oplæg. Diego Costa er manden med målene, men i denne sæson er det kun blevet til 7 mål i 20 kampe og han er sågar Chelseas topscorer i denne sæson.

PSG er favoritter til at gå videre og der kan man hente odds 1,61 hos Bet365, i mens Chelsea giver odds 2,21 igen.

Se odds på Paris St. Germain – Chelsea hos Bet365

 

Husk du kan finde hundredevis af spil på alle Champions League ottendelsfinalerne hos Bet365.

bet365-580x330

Sverige vs Danmark – Følg kampen her på Livescore.dk

Så er det frem med klaphatten og på med Roligan-brillerne, for tiden er nær; det er tid til Sverige vs Danmark.

Lørdag d. 14. november tages der hul på playoff-dramaet mellem Danmark og Sverige, når Friends Arena i Stockholm danner rammen om det første af to playoff-opgør om en billet til EM 2016 i Frankrig.

Det er lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp, hvor det formentlig bliver nervepirrende fra start til slut. Det gælder for Danmark om at få et fornuftigt udgangspunkt i hus, før returopgøret i Parken i København tirsdag d. 17. november.

Det bliver formentligt ikke nogen smuk fodboldkamp der er i vente, men begge nationers spillere vil med 100% sikkerhed give alt i disse to opgør. Det er sidste udkald og knald-eller-fald i forsøget på at sikre EM-deltagelse på vegne af holdet og millioner af landsmænd. Mere kan der vel næppe komme på spil.

 

Danmark har vundet de sidste fire opgør mod Sverige

Når der skal vises højdepunkter fra Sverige vs Danmark-kampen forventes det ikke at trække i langdrag. Det plejer nemlig at være målfattigt, men heldigvis plejer udfaldet også – i hvert fald i de senere år – at være til dansk fordel.

Seks gange har Danmark mødt Sverige siden 2007, og i de seks opgør er det blevet til fire danske sejre, én uafgjort og et nederlag.

Nederlaget til Sverige kan de fleste huske, for det faldt nemlig på skrivebordet efter en berømt “fodboldtosse” havde forsøgt at overfalde dommeren i kampens døende minutter.

Ser man bort fra dén kamp – og det gør vi gerne – så er det langt mere interesant at kigge på de seneste fire kampe mod Sverige. Her har Danmark nemlig vundet samtlige fire kampe. I VM-kvalifikationen tilbage i 2009 vandt vi både 1-0 hjemme og ude, og senest har vi i to venskabskampe i 2011 og 2014 vundet hhv. 2-0 og 1-0.

Hvor meget de danske spillere kan bruge denne statistik til på lørdag, er nok tvivlsomt. Én ting er historien og en anden er den aktuelle form, og her må vi være ærligt at sige, at formkurven ser noget bedre ud hos svenskerne, end den gør hos os.

 

Sverige ser stærkere ud

Hvis vi lige tager Roligan-brillerne af for en stund, og kigger objektivt på vores modstandere fra Sverige, tegner der sig et billede af et mere sammenhængende fodboldhold, som både fungerer offensivt og defensivt. Det samme kan vi ikke helt sige om Danmark.

For mens Sverige i deres 10 EM-kvalifikationskampe i gruppespillet scorede 15 mål og kun lukkede 9 ind, så har Danmark kun scoret ét mål i de seneste fem kampe. Det var i øvrigt på et fremragende langskud af Erik Sviatchenko, som ikke er med mod Sverige. Desuden faldt det langt inde i overtiden, og var ikke et resultat af et godt gennemspillet angreb, men måske mere et “lucky punch”.

Danmark har ikke spillet overbevisende angrebsfodbold på noget tidspunkt i EM-kvalifikationen, hvor vi i 8 kampe blot formåede at score 8 mål til trods for på papiret svagere modstandere som Albanien, Serbien og Armenien.

Bedre ser vores forsvar ud, som kun har lukket 5 mål ind i de 8 kampe, men omvendt er det måske heller ikke – i al respekt – den største trussel forsvaret har været under i kampene mod de tre førnævnte nationer.

 

Knald eller fald for Danmark og “Kung Zlatan”

Meget afhænger nu af at ramme to gode kampe mod Sverige, hvor vi kan se stort på, hvordan Danmark har spillet hidtil i kvalifikationen. Det drejer sig om to knald-eller-fald kampe mod vores ærkerivaler fra Sverige, og her kan alt som bekendt ske.

Nøglen til dansk succes i disse to kampe bliver først og fremmest at tøjle Zlatan Ibrahimovic, som egenhændigt har stået for 8 af Sveriges 15 mål i EM-kvalifikationen. “Kung Zlatan” risikerer dog at gå glip af returopgøret i Parken næste tirsdag. Skulle Zlatan trække et gult kort i det første opgør på lørdag, er han nemlig i karantæne til returkampen, og hvis vi lige ifører os vores Roligan-briller igen, ville det ikke være helt skidt.

Læs også: Odds på Zlatan-karantæne mod Danmark

Kampen kan ses på Kanal 5, hvor der kører optakt hele dagen fra kl. 10.00 om morgenen. Kampen starter først kl. 20.45, og hvis du er en af de uheldige, som ikke har adgang til dit fjernsyn – eller Kanal 5 – på lørdag, kan du selvfølgelig også følge Sverige vs Danmark her på livescore.dk.